Zbog učešća na protestima rešenje o izdržavanju zatvorske kazne

Društvo

Rešenje za izdržavanje zatvorske kazne u trajanju od pet dana, zbog učešća na ekološkim protestima, danas je stiglo na adresu Borisa Hermana, člana Narodne stranke i nekadašnjeg predsednika Gradskog odbora te stranke u Kragujevcu. On za Nova.rs kaže da nije iznenađen ovim potezom, koji je nazvao ‘‘sabotažom pred izbore‘‘ i tvrdi da nikada nije legitimisan na protestima, niti mu je ikada stigao prekršajni nalog.

U rešenju kragujevačkog Prekršajnog suda, političaru Borisu Hermanu neplaćena novčana kazna u iznosu od 5.000 dinara, zamenjuje se zatvorskom kaznom u trajanju od pet dana. Hermanu se na teret stavlja prekršaj Zakona o bezbednosi sabraćaja na putevima, koji je, kao i brojni Kragujevčani ‘‘napravio‘‘ 4. decembra prošle godine, učestvujući na ekološkom protestu.

Kragujevac Borisa Hermana i Dušan Teodorović
Borisa Hermana i Dušan Teodorović Foto: Ivan Stojanović

Ovaj političar za Nova.rs potvrđuje da je tog dana bio na protestu, ali tvrdi da nikada nije legitimisan, te da ga rešenje o zatvorskoj kazni nije zastrašilo. Naprotiv, kaže on, dodatno su ga motivisali za dalju borbu.

‘‘Lično nisam iznenađen ovim pokušajem nečega od strane ove vlasti, naročito sada pred izbore. Verujem i da je vlast svesna da su im dani uništavanja Srbije odbrojani. Kao nikada u poslednjih 10 godina vladavine SNS-a, nisam imao toliko poziva od strane samih pristalica i simpatizera vladajuće garniture, koji se žale na politiku koja se trenutno sprovodi. Svesni su i oni da im je došao kraj i zato pribegavaju svim mogućim metodama nečega. Namerno kažem „nečega“, jer ova glupost ne da me neće zastrašiti, nego me još više motiviše da dam doprinos ovoj kampanji. Ono što je dobro, ovaj papir, dodatno je motivisao i celo moje okruženje’’, kaže Herman za Nova.rs.

Borisa Hermana, B. Herman, rešenje za zatvor
Foto: Privatna arhiva

On dodaje i da je zbog učešća na protestima, očekivao prekršajni nalog i bio spreman da plati kaznu, kako se ne bi ‘‘razvlačio po institucijama‘‘, ali da takav ‘‘papir‘‘, nikada nije dobio.

Herman je uveren da je u pitanju ‘‘sabotaža‘‘ i navodi da mu je neverovatno da ‘‘nisu mogli da ga pronađu‘‘.

‘‘Ako su mogli ovo rešenje da mi dostave, mogli su i nalog. Grad nema milion stanovnika da me je nemoguće pronaći. Ovo se neće završiti na ovome. Neko će morati da snosi posledice svog nerada. Što se lično mene tiče, neće mi biti problem da odem u zatvor. Ako bude došlo do toga, potrudiću se da odem što pre, jer imam osećaj da će nakon izbora i promene vlasti, zatvori biti prepuni‘‘, zaključio je Herman.

Foto: Ivan Stojanović

Autor: Aleksandra Petrović

Izvor: Nova.rs

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.