Zbog visokih temperatura cisterna sa vodom za piće na Trgu vojvode Radomira Putnika

Društvo

Republički hidrometeorološki zavod je za područje Srbije izdao upozorenje na jak i dugotrajan toplotni talas, koji će usloviti maksimalne temperature od 35 do 40 stepeni celzijusa, i to od danas 10. jula pa do kraja sedmice, uz tropske noći u urbanim sredinama, sa velikom verovatnoćom da će se toplotni talas nastaviti i početkom sledeće nedelje.

Imajući u vidu da je za danas i sutra izdat crveni (najviši) stepen upozorenja, za celo područje Republike Srbije, komandant Gradskog štaba za vanredne situacije Nikola Dašić je u cilju spremnosti za eventualno suočavanje sa rizikom i posledicama, naložio mere, među kojima je i postavljanje cisterne vode za piće, koja će od sutra, 11. jula od 10.00 sati biti na Trgu vojvode Radomira Putnika. Takođe sutra, od 12.00 do 14.00 sati na Trgu vojvode radomira Putnika biće i punkt Zavoda za urgentnu medicinu Kragujevac (Hitna pomoć), čiji će zaposleni, pored ostalog, građanima davati savete o ponašanju tokom vrelih letnjih dana i kako da reaguju i prepoznaju toplotni udar.

Starijim licima i stanovništvu sa posebnim potrebama, predstavnici Centra za socijalni rad i Crvenog krsta Kragujevac će dostaviti određene količine vode za piće.

Izvor: kragujevac.ls.gov.rs
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.