Zdravko Ponoš: Decentralizacija cele Srbije

Izbori 2022 Politika

Predsednički kandidat koalicije Ujedinjeni za pobedu Srbije Zdravko Ponoš ocenio je danas da je priča o decentralizaciji u Srbiji dosta izokrenuta, jer se misli samo na Vojvodinu i druge sredine gde su manjine dominantne, iako treba da se odnosi na celu zemlju.

  • Suština decentralizacije je da većina sredstava ne odlazi u Beograd, nego da ostaju u lokalnim samoupravama, da same odlučuju gde će i u šta investirati, jer oni to najbolje znaju, rekao je Ponoš tokom posete Novom Pazaru.

Kako je istakao, Srbija ne može da se kvalitetno promeni ako se ne promeni stanje u Beogradu, i zato građani treba da u što većem broju izađu na izbore i da razmisle za koga će glasati, da se prisete ko je šta radio.

On je dodao da u Novi Pazar nije došao po glasove, da ga ljudi čuju, jer jer u dobrom delu Srbije, nažalost, medijski mrak, čovek mora i pešice da dođe u neke krajeve da bi pričao sa ljudima.

Ponoš je ocenio da je društvo u Srbiji raspolućeno, a da je rodonačelnik takve podele Aleksandar Vučić, pa tako „danas imamo državu u kojoj se građani plaše svoje države“.

On je dodao i da je glavni referent za svađe u regionu Aleksandar Vulin, koji propagira neki „srpski svet“, koji niti je srpski niti svet, a ne koristi nikome u regionu, samo šteti Srbima.

Upitan o stavu o Srebrenici, Ponoš je ponovio da je njegov stav jasan, jer potpuno podržava deklaraciju Skupštine Srbije o tome.

  • Krivci za to su kažnjeni, a čeprkaju po tome oni koji imaju nečistu savest, koji su pozivali na „100 za jednoga“.

Prema mišljenju Ponoša, vlast u Beogradu nije dala doprinos poboljšanju odnosa u regionu, jer su oni gori nego pre 10 godina.

On je dodao da za to nije kriva samo vlast u Srbiji, nego isto tako i one u Zagrebu i Sarajevu.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.