Zdravko Ponoš i Dobar loš zao: Vučićev režim je najveći bezbednosni rizik za zemlju (VIDEO)

Politika Video

Lider pokreta Srbija Centar – SRCE, Zdravko Ponoš gostujući u emisiji „Dobar Loš Zao“ rekao je da je najveći bezbednosni rizik za Srbiju aktuelni režim. Vučić je „guverner kolonijalne uprave“ i pitanje je da li u svom okruženju ima nekog ko bi prošao bezbednosnu proveru.

Na pitanje o aktuelnim brutalnim napadima i negativnoj kampanji  usmerenoj na nezavisne novinare i na njega u režimskim medijima, Ponoš kaže da su ti napadi za njega inspirativni, posebno zato što se našao u dobrom društvu.

  • Ti napadi inače služe da zaplaše sve koji se protive ovoj vlasti ili su neodlučni, a istovremeno imaju za cilj konsolidovanje stranačke mašinerije SNS i za vraćanje poljuljanog poverenja u snagu i nepogrešivost vodje, kaže Ponoš.
  • U prvoj fazi svoje vladavine Vučić je hteo da ga vole i da mu se dive. Sada je stigao u fazu kad bi hteo da ga se plaše i da ga po malo žale jer on nosi sav teret, predstavlja se kao ka vrsta žrtve, pravi Isusa od sebe. Stubovi ove vlasti su Simo Spasić, Safet Pavlović i Ana Brnabi, to ogoljava njenu ranjivost. Ovde do promena može da dođe po crnogorskom modelu, da se na sledećim parlamentarnim izborima napravi drugačija većina. Milo Đukanović je u političkom smislu Bizmark u odnosu na Vučića pa je ipak sišao sa vlasti. Ovaj naš zna da se održava  samo dok se penje, a kad se ne penje on će da padne jer ne zna da silazi, rekao je Ponoš

Na pitanje o načinima političke borbe protiv režima i mogućoj saradnji u opoziciji Ponoš kaže opozicija može da sarađuje u raznim formatima i na više nivoa. Saradnja na temu izbornih uslova I kontrole izbora je najširi format u jojem može celokupna opozocija da sarađuje. Za više poblike saradnje I koalicije bilo bi važno da se teži formatima koji obezbeđuju da ne dođe do rasipanja opozicionih glasova zbog lose sinergije.

  • Nema smisla da pravimo kolonu koja nema sinergiju i u kojoj se pojedinačni izborni potencijali ne sabiraju nego oduzimaju, kaže Ponoš.

Ponoš je ocenio da pokret čije pravljenjje najavljuje Aleksandar Vučić nije ništa drugo do rebrendirana koalicija koja treba da prikrije minuse vladajuće stranke.

  • Ta koalicija biće ojačana sa nekoliko ocvalih javnih ličnosti iz sveta umetnosti i zabave, a u funkciji političkih manekena SNS.

Kada je u pitanju plan za Kosovo koji je Vučić prihvatio Ponoš kaže da je on loš za Srbiju i da je aktuelni režim mora da snosi političke posledice zbog toga. Opozicija ni na koji način ne sme da podeli odgovornost sa Vučićem.

Kada je u pitanju uticaj Rusije na Srbiju lider SRCA smatra da je taj uticaj i u bezbednosnom i u političkom smislu prenaglašen kada je u pitanju ovaj režim.

  • Naš najveći bezbednosni problem je činjenica da je režim političko krilo organizovanog kriminala. Režim se samo pravda ruskim uticajem kad nešto ne uradi ili loše uradi.  Osim toga, kakve veze ima ruski uticaj sa namerom režima da kopa litijum, zaključuje Ponoš.
Fotografija: FB DLZ

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.