Zdravko Ponoš: Litijum može da pokrene narod

Politika

Zdravko Ponoš, lider pokreta „SRCE“, za televiziju Nova s rekao je da najava povratka vojnika na Kosovo i Metohiju nije realna.

  • Sam Vučić je rekao da od toga nema ništa. Pa zašto onda to radi? To radi samo zato da dobije podršku, da izgleda kao da on podmeće glavu pod kopačku. A to što gubi utakmicu to nema veze.

Ponoš, koji je i bivši načelnik Generalštaba Vojske Srbije, smatra da su „besmislene“ ankete o procentu vojnika koji su spremni da idu na Kosovo.

  • Šta ima vojska da se anketira. Ako imaš uvežbanu, kvalifikovanu, osposobljenu i opremljenu vojsku šta ti ima njih da pitaš da li bi išli negde ili ne bi? Narediš pa idu, ako si dovoljno odgovoran i ako vodiš državu kako valja. To možeš da pitaš članove SNS, imaš sedamsto hiljada, anketiraj njih pa neka idu na Kosovo, rekao je Ponoš.

Lider pokreta SRCE ocenjuje da je Vučić došao na vlast uz podršku međunarodne zajednice kako bi, kako je istakao, „uradio neke stvari za koje je dao obećanje“

  • Šta je od toga uradio on zna i šta mu je još ostalo da uradi, ali i u jednom i u drugom slučaju njemu vreme ističe i ako im to završi više im neće trebati, ako im ne završi opet im neće trebati. Ako ne budu kopali litijum onda im on više ne treba, on je tu završio. Ako budu kopali, onda ćemo mi da ga skinemo sa vlasti. Litijum je srpska varijanta crnogorskih litija“ rekao je Ponoš i dodao kako je „siguran da to može da pokrene narod“.
Fotografija: Lazar Novaković
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.