Zdravko Ponoš: Moramo da povlačimo poteze koji nas primiču Evropi, ima mesta za nove političke organizacije

Politika

Drugoplasirani kandidat na nedavnim predsedničkim izborima Zdravko Ponoš rekao je da je „Srbiji mesto u Evropi i treba da se ponašamo racionalno, u skladu s tim ciljem, da vučemo poteze koji nas primiču tom cilju, a ne udaljavaju, čak i kad se taj cilj pomera“.

  • Prilično je izvesno da bi nas odbijanje sinhronizacije sa Evropskom unijom (EU) dodatno možda i nepovratno udaljilo od tog cilja, rekao je Ponoš u intervjuu za današnji list Politika.

On je naveo da je „principijeno protiv sankcija jer one dugoročno pogađaju građane, a bar kratkoročno ojačavaju režim“.

  • Medutim, treba imati u vidu naše interese, interese naših građana. Srbija i njeni građani, kao i dobar deo Evrope, trpe štetu, rekao je Ponoš, ocenivši da će  „uvođenje sankcija, kao i neuvođenje, imati posledice po nas“.

On je rekao da je „samo pominjanje mogućnosti da pokrene formiranje nove političke organizacije izazvalo podozrive komentare i vlasti i dela opozicije“.

  • A ne bi se baš reklo da je politički prostor toliko kvalitetno popunjen i da nema prostora za nove ideje, nove organizacije i drugačiji stil rada koji bi pokrenuo i ljude koji nisu bili voljni da se angažuju u postojećim organizacijama. Zbog svega navedenog, a ne samo zbog 700.000 glasova (koje je dobio na predsedničkim izborima), biće nove organizacije i novih ljudi u politici. Forma nije bitna, rekao je Ponoš na pitanje novinara da li će osnovati patiju ili pokret.
Piše: Beta
Fotografija: Lazar Novaković
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.