Zdravko Ponoš: Od nas zavisi kakvi simboli ovog vremena će biti policajci Milenković i Mitić

Politika

Predsednik stranke Srbija Centar Zdravko Ponoš na televiziji Nova S rekao je da od nas zavisi da li će inspektori koji su razotkrili Jovanjicu, Milenković i Mitić, biti heroji i simboli jednog vremena i primer novim generacijama policajaca ili „Don Kihoti“ koji su se borili uzalud.

Kada je u pitanju najava novih koraka opozicije u Skupštini, Ponoš kaže da način kako sad funkcioniše Narodna skupština ne daje osnova da se to smatra pravim parlamentom.

  • To je mesto gde se uvode u delovodne knjige i udara pečat na odluke koje je već doneo Aleksandar Vučić, to je mesto koje služi za ponižavanje opozicije za stažiranje pitomcima SNS akademije pre odlaska na državnu funkciju u neko ministrastvo, ambasadu ili u rijaliti.

Zato po njegovom mišljenju opoziciji ne preostaje ništa drugo osim alternativnog delovanja.

  • Ako ne rade institucije onda se formiraju paralelne koje će da rade, onda se traže izbori da bi institucije profunkcionisale. Srbija Centar daje punu podršku opozicionim parlamentarnim strankama u tom delovanju. Opozicija mora da zahteve pre svega parlamentarne izbore jer problemi sa kojima se suočava država nisu lokalni, već se tiču svih građana i mogu se rešavati sa republičkog nivoa.

Ponoš kaže da s obzirom da režim odbacuje ideju prelazne tehničke vlade, opoziciji ostaje mogućnost da se dogovori da na izbore ide u najširem frontu kako bi u oročenom vremenskom roku pospremila stanje u zemlji i raspisala regularne izbore.

  • Ako nema spremnosti ili snage za to, onda je optimalno da se na izbore ide u kolonama koje imaju dobru sinergiju u obezbeđuju kumulativno dobar rezutat opozicije.

Na pitanje o potpisanoj deklaraciji o zajedničkom delovanju sa strankom Zajedno, Demokratskom strankom i Rumunskom partijom Ponoš kaže da je to plod dobre saradnje koja već postoji i da su otvoreni da se tu priključe i ostale proevropske stranke koje su spremne za međusnu komunikaciju koja je uspostavljena u postojećem formatu.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.