Zdravko Ponoš: Opozicija se u Skupštini neće ponašati kao đaci u školi, ta vremena su prošla

naslov Politika

Predsednik stranke Srbija centar general Zdravko Ponoš rekao je da rezolucija Evropskog parlamenta „neće biti muzika za uši režima jer taj izveštaj neće biti obojen ružičastim bojama“.

  • Vidimo promenu klime Evrope prema ovom režimu. Jako je važno da se ruinira inostrana podrška Vučiću. Ali, na nama je veći deo posla. I kroz institucije i na ulici. Sigurno da će Skupština biti i ovaj put dobrim delom zarobljena većinom koju ima režim, ali je opozicija mnogo jača nego što je bila u prethodnom sazivu, rekao je Ponoš u Danu uživo na N1.
  • Vučić se do sada ponašao u skladu sa pozicijom nekog guvernera stranog kapitala ovde. Sada se on vidi kao lokalni upravnik u radnom logoru, a slike kako se on ponaša prema radnoj snazi dospevaju u svetsku javnost i to ne čini saradnju s njim polularnom u Evropi.

Ponoš je istakao da će opozicija iskoristiti prostor i poverenje da opravda mandat koji su dobili od građana da se bori za drugačiju Srbiju.

  • Nećemo se ponašati kao đaci u klupi. U prethodnom sazivu je Orlić zloupotrebljavao svoju poziciju do neverovatnih razmera, u ovom opozicija to neće dozvoliti. Postoje načini parlamentarne borbe koje možemo da vidimo i u drugim zemljama. Nešto od toga ćemo iskorstiti i mi.

On je podsetio na to da opozicija ne očekuje od Ustavnog suda da reaguje na žalbe povodom izborne krađe, ali da je bilo važno „da ih ogolimo i pokažemo građanima da su samo jedan od instrumenata režima“.

  • Nismo dobili čak ni odgovor od njih, ali zato jesmo od „fantomskog kolegijuma“ RTS-a Zašto se urednici RTS-a obraćaju opoziciji? To je još jedno razobličavanje RTS-a. Javni servis nije objavio ni da su pokradeni izbori, ništa u vezi sa Jovanjicom, ni pogibije i ostale važne teme. Način na koji generalni i direktor informativnog programa pokazuje koliko su su odvojeni realnosti. Ako žele da se bave politikom neka se kandiduju. Nek osnuju stranku koja će da se zove RTS pa nek idu na izbore.

Govoreći o beogradskim izborima Ponoš je naveo da je „vlast te izbore izgubila“.

  • Vlast je pokrala te izbore, ali i dalje nema većinu. Zato sada dokupljuju mandate. Ne postoji modalitet po kome bi mogli legitimno da formiraju vlast u Beogradu.

Na pitanje da li koalicija Srbija protiv nasilja planira saradnju sa koalicijom Nada Ponoš je rekao da je važno da postoji dobra komunikacija i volja za saradnjom u borbi za demokratsku Srbiju.

  • Verujem da možemo da uspostavimo funkcionalnu saradnju kako u parlamentu tako i u borbi za ponavljanje beogradskih izbora.

Povodom najave uvođenja evra na teritoriji Kosova i Metohije Ponoš je istakao da režim „nije čak ni dovoljno uverljivo odglumio reakciju“.

  • Kurti zvecka dinarima za potrebe unutrašnje javnosti na isti način na koji Vučić zvecka oružjem kada se radi o KiM. On nema više mnogo prostora jer je dao previše i sad mu preostaje da traži odgovarajuće formulacije za domaću javnost, zaključio je Ponoš.
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.