ZDRAVKO PONOŠ: REŽIM PROTESTE POKUŠAVA DA PREDSTAVI KAO PRETNJU NA KOJU TREBA DA ODGOVORI VOJSKA

Društvo Politika

Potpredsednik Narodne stranke Zdravko Ponoš izjavio je danas da je očigledno da režim pokušava da višemesečne proteste građana širom Srbije predstavi kao pretnju na koju bi trebalo odgovoriti angažovanjem Voske Srbije.

  • Ovi protesti svakako nisu pretnja za Srbiju od strane njenih građana, već predstavljaju vapaj da režim prestane da zloupotrebljava državu u svom obračunu sa građanima koji nisu deo vlasti, rekao je agenciji Beta Ponoš, koji je bivši načelnik Generalštaba Vojske Srbije.

Ponoš je istakao da su uznemiravanje javnosti, pretnje i haranga prema političkim neistomišljenicima, zloupotreba administrativnog, pravosudnog i policijskog aparata – deo Vučićeve tehnologije vlasti. „Ono što je činjeno i što se najavljuje ovim saopštenjem, deo je istog manira, ali i veoma opasan korak“, dodao je Ponoš.

  • To što ministar odbrane Aleksandar Vulin ima problem sa terminologijom i što se ovim saopštenjem zarekao svom vrhovnom komandantu da ga vojska neće rušiti, jeste groteskno, ali ta glupost ne umanjuje odgovornost onih koji stoje iza ovog saopštenja, jer je poruka opasna, rekao je Ponoš.

Ponoš je objasnio da je načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović, stajući iza ovakvog saopštenja, dozvolio da se vojska koristi kao instrument vladajuće stranke u obračunu sa političkim neistomišljenicima i kao pretnja prema građanima Srbije.

  • Pozivam ga da se vrati svom redovnom poslu, da ne pristaje na ovakve zloupotrebe Vojske i da poštuje Ustav Republike Srbije i zakone o odbrani i vojsci, istakao je Ponoš
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.