Zdravko Ponoš: Vučić više nije garant stabilokratije u Srbiji

Politika
  • Uzdrman Vučić, protiv kog je ustao narod, ne može više da bude ni garant stabilokratije spoljnim akterima. Ali im treba još neko vreme da dovrši ono na šta se obavezao, kaže u intervjuu za „Nedeljnik“ Zdravko Ponoš predsednik Srbija Centra.

Konstatuje da su se stvari ubrzale, a da Vučić pravi „faulove“ dostojne Kurtija i postaje svima teret. Pokušava da ponovo zloupotrebi Srbe na Kosovu da „defuzionira“ narodni protest i da prikrije fijasko svoje kosovske politike a najveću cenu će platiti Srbi na Kosovu.

Vučićev režim, po rečima Ponoša, jeste uzdrman i ranjiv. Međutim, to samo po sebi, ističe, nije razlog za optimizam. Uveren je da režim neće otići „nokautom“ na nekim redovnim izborima u Vučićevoj organizaciji.

On, po rečima Ponoša, svoj opstanak na vlasti bazira na onemogućavanju regularnih izbora.

  • Vučić i regularni izbori su oksimoron.

Ponoš dodaje da će on praviti kozmetičke ustupke i kupovati vreme i „pecati alave partnere iz opozicije i rotirati poslušnike“.

  • Srbija će do regularnih izbora stići tek nakon tranzicionog perioda, uveren je Ponoš. 

Tokom tog perioda bila bi, prema rečima lidera Srbija centar, formirana prelazna tehnička Vlada koja bi obezbedila elementarne uslove za regularne izbore i „pospremila“ stanje u državi.

Nadu za takav scenario u kome bi mirno stigli do te faze budi „istrajni nastavak“ mirnog masovnog protesta.

  • Alternativni putevi, bez tranzicionog perioda, kojima se stiže do normalnosti su neizvesni i opasni, zaključuje Ponoš.
Fotografija: Milica Vučković, FoNet
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.