Zdravko Ponoš: Vučiću treba konstruktivna levica i kontrolisana desnica

Politika

Na osnivanju Gradskog odbora Pokreta SRCE u Vranju, predsedsednik pokreta Srbija centar Zdravko Ponoš izjavio izjavio je da Vučiću za ispunjenje obećanja koje je na temu Kosova dao 2012. kad je preuzimao vlast, a koja sad mora da ispuni, treba konstruktivna levica i kontrolisana desnica, a da SRCE neće da bude ni jedno ni drugo, saopšteno je iz tog pokreta.

  • Đavo nije došao ni po svoje ni po njegovo, došao je po naše, rekao je Ponoš i dodao da onima koji danas vladaju Srbijom najvažnije „da se taj đavo ne vrati kasnije po njih“.
  • Ratne igre, podizanje borbene gotovosti i priče o 5.000 specijalaca bile su samo pripreme za potpisivanje bilo kakvog sporazuma „samo da nema rata“, rekao je Ponoš.

Ponoš je ukazao da se još ne zna šta piše u predloženom sporazumu, šta je dogovorena a da ne piše šta ima u raznim aneksima, ali da je očigledno da Vučiću uloga garanta njegove realizacije treba da obezbedi da ostane na vlasti još neko vreme, dodaje se u saopštenju.

 Lider pokreta SRCE je podsetio da se odavno izjasnio da „Vučićev režim ne zaslužuje podršku ni oko čega zbog načina na koji je vladao Srbijom deset godina i zbog nepoštovanja i nedržanja reči„.

 Ponoš je naglasio da je Vučiću jedini način da posle potpisivanja sporazuma ne bude proglašen izdajnikom da one koji mu se protive proglasi unapred još većim izdajnicama. Napomenuo je da u celoj situaciji istupi državnih i stranačkih funkcionera Srpske napredne stranke i pisanje režimskih medija nemaju veze sa odbranom Kosova, nego odbranom Vučića.

  • Da se oni bave odbranom Kosova, angažovali bi stručnjake za međunarodne odnose i međunarodno pravo. Oni su angažovali Marjana Rističevića, Nebojšu Krstića, Vučićevića, Sandru Božić. Oni nisu stručnjaci za odbranu Kosova, oni su stručnjaci za odbranu Vučića, rekao je Ponoš.
  • Podrška Vučiću nije podrška Srbiji, nego njemu da bi ostao na vlasti. A to je vlast kojoj ništa ne treba podržavati, konstatovao je Ponoš.

Govoreći o stanju u društvu izneo je stav da je „režim anestezirao intelektualnu elitu, univerzitet, crkvu, ali da svaka anestezija jednom prestane da deluje“.

Na osnivačkoj skupštini Gradskog odbora u Vranju izabrani su za predsednika Gradskog odbora SRCE Vranje Slobodan Petrović i za potpredsednicu izabrana je Dragana Đorđević. Na skupštini su govorili i potpredsednici SRCE dr Dijana Vukomanović, dr Mihailo Brkić, dr Duško Lopandić i prof. dr Slobodan Cvejić.

Fotografija: FB Srbija centar
Tagovi:

1 thoughts on “Zdravko Ponoš: Vučiću treba konstruktivna levica i kontrolisana desnica

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.