Zdravko Ponoš: Vučiću ne verujem ništa

Politika

Predsednik pokreta Srbija centar Zdravko Ponoš ocenio je danas da najava lidera Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandra Vučića o stvaranju velikog državotvornog i nacionalnog pokreta predstavlja „promenu perja“ i pokušaj da se opere od odgovornosti za ono što je radio i u tu prljavu vodu baci svoje loše saradnike.

  • Ti njegovi saradnici su politički nosioci njegovog projekta i sad treba da se opere, da skine sa sebe odgovornost, reši se loših kadrova i prepakuje to kao novi brend, rekao je Ponoš za TV Nova.

Prema njegovom mišljenju, Vučiću će trebati novi saradnici i partneri, ali i „strašila“ sa političke margine, sa desnice.

Komentarišući Vučićeve navode o pokretu državnog jedinstva, Ponoš je zapitao kako to može da ostvari čovek koji u svom narativu nikad ne može da odstupi od podele na „ja i mi“ i „oni ostali“.

Na pitanje o rešenju pitanja Kosova, on je konstatovao da Vučiću ne veruje ništa, ali da veruje da neće podržati ulazak Kosova u UN.

Vučić je, kako je objasnio, 10 godina jedno pričao, a drugo radio, ali je shvatio da mu to „bla-bla“ o Kosovu neće pomoći da izdrži da ostane na vlasti.

  • Koliko vidim, on namerava da vlada dok je živ, dodao je Ponoš.

On je rekao da je vrlo rezervisan o priči o povlačenju priznanja Kosova, jer „ne vidi logiku da se odugovlači sa saopštavanjem o kojim državama se radi“, i da je verovatno to poruka za domaću javnost, da se radi na tome, ali i za Zapad, kako bi se pokazalo da postoje kapaciteti za otpriznavanje, ali da je Srbija konstruktivna i ne saopštava imena zemalja.

Predlog izaslanika Nemačke i Francuske o Kosovu Ponoš je okarakterisao kao „vrlo non-pejper“, koji nije pisan diplomatskim rečnikom i ima i grešaka.

  • To izgleda kao platforma za još 10 godina službe međunarodnih posrednika i finu platu, ocenio je on.
  • Ako je taj papir istinit, naglasio je Ponoš, onda je to poruka da se članstvo Srbije u EU ne vidi do 2033. godine, a i to nije sigurno.

Upitan o događanjima oko Evroprajda, Ponoš je konstatovao da se „režim upetljao u svoju mrežu“, a da se crkva, koja ima pravo na svoj stav, u celu tu priču uključila na jedan dosta neprimeren način, jer „pozivanje na ulicu nije prava mera“.

Piše: Fonet
Fotografija: Lazar Novaković
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.