Zdravko Ponoš za Danas: Ja sam zadužio uniformu, pušku i knjige, a Vučić kišobran, burek i stan – nijedan od nas nije janjičar

naslov Politika

Vučić je jutros sa TV Prva ponovo polemisao sa opozicijom, piše Danas.

  • Svakom od nas, sve u oči, sa bezbednog rastojanja. Meni, uz standardni repertoar o uništavanju vojske udelio epitet janjičara. Doduše, ne pominje više topljenje tenkova, od kad sam predočio javnosti dokaze da je on godinama nakon mog odlaska iz Vojske prodavao te tenkove. Ja i dalje strpljivo čekam njegove dokaze da sam ih pre toga istopio. Čekam, kaže za Danas Zdravko Ponoš, lider pokreta SRCE.

Ponoš je komentarisao uvrede koje mu je gostujući na TV Prva uputio predsednik Srbije, da je janjičar koji još oštrije od Hrvata traži od EU da uvede sankcije Srbiji.

  • Ova andrićevska aluzija na moj račun oko janjičara nije bila naročito lucidna, kaže Ponoš.
  • Mene nisu oteli i odveli u vojsku sa 15 godina. To je bila moja volja. Verujem da to može da uporedi sa onim kada je on svojom voljom sa 20 godina otišao kod Šešelja. Razlika je u tome što sam ja zadužio uniformu, pušku i knjige, a on kišobran, burek i stan. Srbin sam, pravoslavac, po rođenju. Nisam ništa menjao. On radikal po uverenju, pretpostavljam. Nije ništa menjao. Ali svakako nismo janjičari, ni on ni ja, kaže Ponoš.

Kako dodaje, „uveren sam da je on jutros u stvari pokušao ovako bizarnim napadima na opoziciju da skrene pažnju sa nekih važnih stvari koje ga pritiskaju”.

Izvor: Danas
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.