Zdravko Ponoš: Zadržan sam na Batrovcima iz političkih razloga, još ću se više baviti opozicionim radom

Politika
Lider pokreta „Srce“ Zdravko Ponoš izjavio je da je njegovo zadržavanje na graničnom prelazu Batrovci, prilkom povrtaka u Srbiju bilo politički mitovisano i naglasio da će se još aktivnije baviti opozicionim radom.

https://fb.watch/e-opFJIJtI/

Ponoš je na konferenciji za novinare, zbog jučerašnjeg skoro dvočasovnog zadržava prilikom povrataka s porodicom iz Knina u Srbiju, pitao ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina po kom osnovu mu je policija na Batrovcima oduzela dokumenta.

On je pitao Vulina i s kim je nadležni policajac na tom prelazu telefonom razgovarao i ko mu je izdavao naređenje.

Ponovio je da mu je taj policajac rekao da treba da sačeka lokalne predstavnike Bezdenosno informativne agencije (BIA) zbog razgovora.

  • Ko je naredio da će doći predstavnici BIA, zapitao je on, te podsetio da je na Batrovcima bio u kolima sa suprugom i ćerkom.

On je pitao direktora BIA Bratislava Gašića da li je pod obradom te službe i, kako je kazao, ako jeste, po kom osnovu. Ponoš je pročitao delove nadležnosti BIA, te zapitao da li je Gašić naredio da on bude pod operativnom obradom. Prema njegovim rečima, ukoliko je interesantan BIA, mogli su da mu upute poziv za razgovor ili da mu dođu u stan.

Upitao je i Zaštitnika građana da li je čuo šta se juče dogodilo i da li smatra da tu ima mesta za njegovo reagovanje. Kazao je da je, kada mu je rečeno da pripadnci BIA neće doći i da može da uđe u Srbiju, da je carinik izvršio temeljan pregled, uključujući i, kako je kazao, „školsku pernicu njegove ćerke“.

Rekao je da u svemu što se juče dešavalo ima odgovornosti predsednika države i Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića, kome je poručio, kako je kazao, da mu ne dira porodicu, jer ni on ne dira njegovu. Ocenio je da postoje dva razloga za sve što se juče dešavalo na Batrovcima i da je prvi da je „bezbednosno rizičan“, a da je drugi politički.

  • Prilično sam uveren da je sve bilo politički motivisano, rekao je on.

Naveo je da ga to neće odvratiti, već će ga, kako je kazao, dodatno motivisati da se bavi političkim radom.

  • Uzalud vam trud svirači, poručio je vlastima, citirirajući stihove popularne pesme.

Rekao je da od juče do danas nije imao nikavih kontakata sa policijom u vezi zadržavanja na Batrovcima.
Kazao je da se sa porodicom vraćao iz Knina sa godišnjeg odmora.

Piše: Beta
Fotografija: Milica Vučković, Fonet
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.