Zdravko Ponoš: Zloupotrebom aparata sile uništavaju ono što ne mogu da otmu

naslov Politika
  • Policijski upadi na privatni posed bez sudskog naloga predstavljaju izraz najnovije faze naprednjačke vladavine obeležene nasiljem, izjavio je general Zdravko Ponoš lider stranke Srbija Centar za „Danas“ komentarišući upad policije u kompaniju „DExpres“.

Ponoš dodaje da ako takve upade izvodi policija bez sudskog naloga, onda su stvari još gore. To predstavlja zloupotrebu državnog monopola nad aparatom sile od strane režima i pitanje je zašto to režim radi u toku izborne kampanje.

  • Zato što mu se može? Zato što je pogubio i ono malo osećaja za meru? Zato što mu je, nakon suočavanja sa dokazima za Banjsku i prihvatanja da uradi sve što se od njega traži u roku par meseci, data saglasnost da odradi izbore „na svoj način“, a ovo je taj način, rekao je Ponoš.

On dalje kaže da je na vlasti „družina“ koja je malo šta imala kad je došla na vlast i da su sve stekli otimajući od drżave i naroda.

  • Baždareni su da upadnu na tuđi posed i otimaju. Uzeti tudje – to im je pravi slogan sve ove godine.

Komentarišući vladavinu i ponašanje aktuelnog režima, Ponoš slikovito objašnjava:

  • Dograditi dva sprata vise, staviti 5 cm asvalta tanje, zakinuti penzionere, zavrnuti prosvetne i zdravstvene radnike, čerupati vojne fabrike, opustošiti EPS, Telekom i Poštu, reketirati investitore, oteti od grada i dati nekome iz svoje ekipe – to su njihove reference. Kad ne mogu da otmu, onda pokušavaju da unište. Sahranili su mnoge privatne firme koje nisu uspeli da preotmu i čiji vlasnici nisu pristali da budu reketirani.

Ponoš objašnjava da režim odavno “ kidiše“ na United grupu.

  • Tu se ne radi samo o njihovom standardnom nagonu – oteti tuđe. Oni u tom slučaju UG imaju poseban motiv – tu im i dalje prkose N1, Nova i Danas usmeravajući reflektore da se bolje vidi koliko naprednjački režim devastira zemlju.
  • Vučić dobije izliv endorfina u mozak kad mašta o njihovom gušenju. A kad se prene i vidi da mu to ne ide od ruke, onda leči frustracije napadom na njihove novinare. Sad je otišao korak dalje. Krenuo je policijom na DExpress, kurirsku firmu koja posluje u okviru UG. Umesto da policija istražuje stanje u Pošti koja je nedomaćinskim poslovanjem razvaljena i zbog čega zaposleni štrajkuju, režim policijskim pritiskom guši privatne pružaoce usluga koji se samo delimično preklapaju, a delimično su komplementarni su sa delatnošću Pošte, zaključio je Ponoš.
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.