ZELENOVIĆ: UJEDINJENA OPOZICIJA ĆE IZAĆI SA ZAHTEVIMA ZA FER IZBORE

Politika

Predsedavajući Savezom za Srbiju Nebojša Zelenović izjavio je danas da neće biti novih izbora bez korenitih promena izbornih uslova i slobodnih medija i najavio da će kao ujedinjena opozicija izaći sa zajedničkim zahtevima za fer i poštene izbore.

Zelenović je to poručio u saopštenju predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću za koga je kazao da je „jedino izbore mogao da smisli kao reakciju na veliki narodni protest u Beogradu“.
– Od kada je Vučić došao na vlast, izbori su prestali da budu način izražavanja demokratske volje građana. Izbori su za diktatora postali način upravljanja Srbijom,  – kad ne znaš šta drugo da radiš, kada te siromaštvo i nesloboda u Srbiji priteraju u ćošak, pozoveš na izbore, navodi se u izjavi Zelenovića.
On je dodao da Srbija ne želi život u izbornim „kampanjama, lažima i prevarama, od izbora do izbora“.
– Dok je (Vučić) obećavao po svetu da će rešiti Kosovo i čuvati mir i stabilnost, cementirao je svoju vlast na razne ilegalne načine, tako da sa ovakvim izbornim uslovima, kontrolom novca i medija, misli da može beskonačno da vara i narod u Srbiji i partnere u inostranstvu, ocenio je Zelenović.
Da podsetimo, lider Saveza za Srbiju (SzS) Dragan Djilas najavio je novi protest u subotu, 15. decembra, u Beogradu pod parolom „Hajde da se prebrojimo“ i da to Radio-televizija Srbije prikaže.
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.