Žilije Binoš u filmu „Supruga” na Letnjoj ceni SKC-a

Kultura

Večeras (utorak, 15. jun) u 21 sat na Letnjoj sceni SKC-a biće prikazan francuski filmski hit, drama „Kako biti dobra supruga” reditelja Martina Provosta sa sjajnom Žilit Binoš u glavnoj ulozi.

Da ste rođene u ruralnom delu Francuske pre nešto više od pola veka i da ste želele da se dobro udate i pobegnete odatle, trebala bi vam dvogodišnja obuka kako da postanete savršene supruge svojih muževa, a to je podrazumevalo uglavnom jedno – kako da postanete savršene domaćice. Žilijet Binoš je Pulet, savršena supruga svog muža koja zajedno sa njim vodi školu u kojoj obučava tinejdžerke kako da postanu baš to – Savršene supruge. Posle njegove iznenadne smrti, Pulet otkriva da savršenstvo na koje je navikla ipak mora da se nadogradi jer se škola nalazi na ivici bankrota, a na njoj je da je spase.

Ipak, usred priprema za TV takmičenje u najboljem vođenju domaćinstva ona i njene studentkinje počinju da preispituju svoja uverenja i to u vreme kada protesti 1968. transformišu društvo u kom žive. Pulet tada stvara neobičnu koaliciju sa svojom bivšom ljubavlju, sa svojom polusestrom – ekscentričnom i strogom monahinjom, i zajedno sa svojim studentkinjama kreće u novu avanturu.

Čekamo vas uz sve mere za suzbijanje širenja virusa COVID 19, poručuju iz našeg Studentskog kulturnog centra. Ulaz slobodan

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.