Zimska služba spremna za nastupajuću sezonu

Grad Servisne informacije

Tradicionalna smotra mehanizacije, transportnih sredstava i ljudstva angažovanih u zimskoj službi, obavljena danas, u ponedeljak, 9. novembra pokazuje da smo i ove godine spremni za prvi sneg i ekstremno niske temperature, poručuju iz JKP „Šumadija” Kragujevac.

Izvršeno je servisiranje i remont kompletne mehanizacije neophodne za nastupajuću zimsku sezonu. Mehanizacija je tokom ove godine zanovljena nabavkom četiri kamiona kipera sa dodatnom opremom i dve kombinovane mašine što će u mnogome ubrzati proces rada zimske službe. Nova vozila poseduju opremu za mokro, suvo i tečno posipanje, pa će ekipe JKP „Šumadija” Kragujevac sa ukupno 16 vozila i 11 građevinskih mašina biti angažovane na održavanju oko 650 kilometara gradskih i lokalnih puteva – 5 trasa u gradskom i 4 trase u seoskom području.

Obezbeđen je i dovoljan broj vozača i izvršilaca tako da smo u potpunosti spremni za sprovođenje poverenog posla, kažu oni.

Obezbeđeno je oko 1.403 tona soli, 1.486 tona kamenog agregata i oko 30.000 kg (30 tona) kalcijum hlorida, a u zavisnosti od vremenskih uslova pristizaće i nove količine kako bi se obezbedili čisti i prohodni putevi, ulice i trotoari.

Rad zimske službe će biti organizovan 24 časa uključujući i dane vikenda i praznike. Poseban prioritet biće prilaz Kliničkom centru i ostalim zdravstvenim ustanovama.

Smotri zimske službe prisustvovali su i predstvanici lokalne samouprave i drugih preduzeća, javljaju iz JKP „Šumadija” Kragujevac.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.