Zoran Gavrilović: Parlament je zarobljen

Politika

Zoran Gavrilović iz Biroa za društvena istraživanja (BIRODI) ocenio je danas da je parlament „zarobljen“ jer je većina poslanika predložena u kampanji od strane predsednika Republike Aleksandra Vučića koji ih je sa pozicije predsednika Srpske napredne stranke pomogao da postanu narodni poslanici i da su zato odgovorni njemu.

U intervjuu za TV N1, Gavrilović je rekao da s obzirom na to da je Vučić dao svoje ime izbornoj listi, postavlja se pitanje je da li su oni u sukobu interesa i kako će kao poslanici sada da kontrolišu Vučića kao predsednika Republike i utvrđuju da li krši Ustav.

  • I to je trampa, najbezočnija trampa koja urušava ne samo oblast sukoba interesa, nego prosto poslanike stavlja u zavisan odnos i ukida parlament u Srbiji. Faktički takvim rešenjem i mogućnošću da se to uradi, mi dobijamo parlament u kome je bitno koje su cene hrane u restoranu parlamenta, a ne šta parlament radi, rekao je Gavrilović.

On je istako da mora da se vrati integritet parlamenta, kako bi u Srbiji postojala podela vlasti i demokratija u Srbiji, zajedno sa slobodnim medijima.

  • To prosto jedno sa drugim ide. To je jedini način da se Srbija izbori sa ličnom vlašću bilo koga, zaključio je Gavrilović.
Piše: FoNet
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.