Zoran Lutovac: Nakon 18 godina, bliži smo propadanju 90-tih, nego EU

Društvo Politika

Delegacija Demokratske stranke, na čelu sa predsednikom Zoranom Lutovcem, položila je danas vence i cveće na grob pokojnog premijera dr Zorana Điniđića u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Obeležavanju 12. marta, dana kada je Srbija ostala bez predsednika Vlade, a Demokratska stranka bez predsednika i osnivača, snažnu poruku da su demokrate i dalje čvrsto rešene da se ostvari vizija koju im je Zoran Đinđić ostavio u nasleđe, vizija demokratski uređene zemlje i modernog građanskog društva, poslali su Dragana Rakić, Ivan Vujačić, Nebojša Novaković, Branimir Kuzmanović, Vojin Rakić, Slobodan Gavrilović, Zoran Alimpić i brojne druge demokrate, kako u Beogradu, tako i u drugim gradovima.

Sve ono protiv čega se borio pokojni premijer aktuelno je i danas, po društvo u još opasnijem obliku. Sprega države i kriminala nikad nije bila intenzivnija, dok se borba sa kriminalom svodi samo na tabloidne naslove. Mediji ponovo vode hajku protiv svakoga ko drugačije misli, neistomišljenici se etiketiraju. Mladi i pametni ponovo odlaze u svet bežeći od beznađa.

  • Posle 18 godina od atentata na Zorana Đinđića, bliži smo propadanju 90-tih, nego Evropskoj uniji. Na žalost Đinđić nije bio u pravu kada je rekao da se reforme u Srbiji neće zaustaviti njegovim uklanjanjem. Upravo to se desilo. I simbolički i suštinski reforme su najpre zaustavljene, a potom smo se vratili nekoliko koraka nazad i u pogledu ekonomskih, političkih i pravnih reformi. Nema vladavine prava, slobode medija, niti slobodnih izbora,“ izjavio jepredsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac i zaključio da je odnos vlasti i organizovanog kriminala poremećen, ali ne i prekinut. „Sukobi unutar njihovih grupa odražavaju se na celo društvo, ali istovremeno se nastavlja sa pljačkama i otimačinom na svim nivoima vlasti. Ljudi odlaze iz Srbije ne samo zbog nemaštine i siromaštva, nego zbog nepodnošljivog stanja u društvu u kojem vladaju najgori. Na nama je, na Demokratskoj stranci, na drugim politickim strankama, udruženjima i građanima da se tome suprotstavimo i da se u jedinstvenom frontu izborimo za normalan život u uređenoj državi, podsetio je predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac.

Demokratska stranka zauvek će biti kuća Zorana Đinđića i kao legitimni naslednici njegove poliitike znamo šta su nam zadaci u budućnosti. Misija Demokratske stranke je uvek ista i spremni smo da ponovo odigramo važnu ulogu – smenili smo Miloševićev režim, smenićemo i Vučićev. Srbija će biti zdravo i prosperitetno društvo.

Tagovi:

1 komentar

  1. Бољи наслов би био да смо данас ближи грозотама 90-тих, него елегантној и коректној ЕУтаназији у лагумима ЕУ 20-тих.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.