Zoran Lutovac: Rešeni smo da vratimo dostojanstvo politici i političarima

Izbori 2022

Demokrate su sinoć proslavile 32 godine od osnivačke sednice obnovljene Demokratske stranke. U Požegi su se okupile brojne demokrate, ali i gosti poput potpredsednika Narodne stranke Miroslava Aleksića, predsednice Pokreta Slobodna Srbija Lidije Martinović, predsednika pokreta Novi 6. oktobar Vojina Rakića, kao i partnera DS-a na lokalu.

Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac podsetio je prisutne da je Demokratska stranka danas potpuno revitalizovana, i da je stranka za koju se glasa iz uverenja, a ne zato što je „manje zlo“. „Vratili smo nadu građanima i članovima da je moguće baviti se politikom sa visokim moralnim načelima i potpunom posvećenošću javnom interesu. Preživeli smo udarce i probleme za koje nisam siguran da bi neka druga stranka preživela, otvorili smo stranku ka građanima, uključili brojne nestranačke ličnosti… Rešeni smo da vratimo dostojanstvo politici i političarima, a nema boljeg načina od toga da u prve redove stavimo časne i sposobne ljude,“ zaključio je Zoran Lutovac.

Demokrate su već 32 godine uz građane u borbi za stabilnu ekonomiju, siguran posao, pristojnu platu i dobre uslove rada, pijaću vodu, čist vazduh i zemlju, članstvo u Evropskoj uniji i bliske odnose u regionu, bezbedne ulice i dobre puteve, slobodne medije i fer izbore. Nažalost, sada su pred nama izbori sa veoma lošim uslovima, ali predsednik demokrata ipak smatra da opozicija ima dobru šansu.

  • Učinićemo sve da sprečimo krađu na dan izbora, iako se krađa dešava i pre samih izbora. S jedne strane opozicija nema pristup medijima, a s druge strane vlast ima mehanizme da ucenjuje ljude i primorava ih da glasaju protivno svojoj volji. Sve je to krivično delo i ljudi koji to čine bi morali da idu u zatvor. Zato ohrabrujem građane da se obrate nama u strankama i specijalizovanim organizacijama da ih pošaljemo tamo gde im je mesto i ne dozvolimo im da ucenjuju građane, poručio je predsednik Lutovac.

Stvorili smo dovoljno širok i snažan savez sa našim parnerima, da privučemo ne samo naše pristalice, nego i one koji su bili neodlučni ili u apstinenciji jer su tražili udruživanje i jedinstven nastup na izborima. Sada i oni imaju za koga da glasaju. Nezadovoljni ovom pogubnom vlašću su većina u Srbiji, i oni imaju priliku da 3. aprila naprave prvi korak ka suštinskim promenama.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.