Zoran Lutovac: Vučić traži alibi da ne ispoštuje građane i EU

Politika
  • Posle kritike iz Evropske unije i neuspelog pokušaja da se u Rezoluciji Evropskog parlamenta ne nađu afere Krušik, Jovanjica, Savamala i Telekom, stigla je kritika i od nove američke administracije, pre svega zbog neopravdanih hapšenja i gonjenja novinara, korupcije, nasilja i brutalnosti policije, ali i mnogih drugih problema koji muče naše društvo, a čiji je generator upravo Srpska napredna stranka. Baš kao što gubi podršku i u Srbiji, Aleksandar Vučić je svestan da polako gubi podršku Zapada, a cenu tog lutanja Srbije na međunarodnoj pozornici će na kraju plaćati samo građani. Zato je od najveće važnosti da opozicija deluje sinhronizovano i odbrani interes građana Srbije, zaključio je Zoran Lutovac, predsednik Demokratske stranke.

Izjave koje predsednik Vučić daje medijima, a koje se tiču međustranačkog dijaloga, za cilj imaju da stvore privid normalnosti i spremnosti predsednika Srpske napredne stranke da učestvuje u dijalogu i „stvaranju dobre atmosfere“. Ipak, vrlo je jasno da je u pitanju samo još jedan pokušaj da se pažnja javnosti skrene na isti način kao i pre dve godine – unošenjem razdora u opoziciju i stvaranjem sopstvene opozicije koja će pristati na to da fingira dijalog zbog sitnih ličnih i partijskih interesa – što bi Vučiću ujedno pružilo i alibi da ne ispoštuje ni građane, ni pregovarače opozicionih partija, ni partnere Srbije na međunarodnom planu.

  • Jedinstvo opozicije i dogovor makar o sinhronizovanom nastupu, ako ne i jedinstvenom, mora biti naš prioritet u ovom trenutku jer je zajedničko delovanje opozicije jedini put ka slobodnim izborima, smeni režima Aleksandra Vučića i normalnom životu građana Srbije u uređenoj zemlji. Suviše je toga na kocki danas da bismo se fokusirali na naše različitosti, umesto na ono što nas povezuje, a to je svest da je režim Aleksandra Vučića potrebno pod hitno smeniti, a čak je i sam Vučić svestan veličine problema u kom će se naći ukoliko ne uspe da nas spreči da jedinstveno nastupimo, izjavio je Zoran Lutovac.
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.