Zoran Radojković izabran za predsednika Inicijativnog odbora SSP u Velikoj Plani

Politika

Danas je u Velikoj Plani osnovan Inicijativni odbor Stranke slobode i pravde (SSP) za čijeg predsednika je izabran Zoran Radojković, preduzetnik po zanimanju.

Radojković je rekao da će se zalagati da se čuje glas njegovih sugrađana iz Velike Plane, tako što će „ukazivati na svakodnevne probleme sa kojima se suočavaju poljoprivrednici i svi koji žive od svog rada i i predlagati konkretne mere koje vlast u Srbiji treba da preduzme radi unapređenje uslova života i rada svih njenih građana“.

Dušan Nikezić, potpredsednik Stranke slobode i pravde, u razgovoru sa okupljenima je naglasio da vlast u Srbiji vodi pogrešnu ekonomsku politiku koja sve više košta što se najbolje vidi na rafovima naših prodavnica i istakao: 

  • Za haos, nestašice i divljanje cena na tržištu prehrambenih proizvoda mleka odgovorna je isključivo Vlada Srbije. To se najbolje vidi na primeru mleka. Pogrešna politika je dovela do toga da je u julu 2012. godine količina mleka dobijenog u srpskim mlekarama bila 22.960 tona, da bi u julu ove godine pala na samo 14.880 tona. I onda umesto da poveća subvencije i otkupnu cenu mleka, a ograniči trgovačku maržu, Vlada je ukinula ograničenje maloprodajne cene mleka. Time nije pomogla srpskom seljaku, a oštetila je potrošače, koji će platiti za još veću zaradu mlekara i trgovaca, koji prodaju uvozno mleko.
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.