ZZK: Podrška kragujevačkom novinarstvu i slobodi medija

Društvo Politika

Usled poslednjih napada na kragujevački portal ”Glas Šumadije” Pokret Zajedno za Kragujevac oseća moralnu odgovorost da stane u odbranu slobodnog i objektivnog obaveštavanja građana Kragujevca o dešavanjima u gradu, kažu u Pokretu Zajedno za Kragujevac.

„Pored medijskog “mraka”koji vlada Srbijom a nažalost i u našem gradu situacija je ista ako ne i gora. Pored lokalne Televizije Kragujevac koja je bila simbol objektivne i istinite borbe za slobodu medija, posle osvajanja gradske vlasti ista televizija prelazi u ruke lokalnih funkcionera i prelazi na budžet grada Kragujevca. Do sada je radio Televizija Kragujevac za to “istinito informisanje iz budzeta grada Kragujevca dobilo 400 miliona dinara od poreskih obveznika grada, a građani su dobili sve sem objektivnog i istinitog informisanja građana, osim o mitinzima i “uspesima kragujevačkih naprednjaka”.

Zato pokret Zajedno za Kragujevac daje punu podršku portalu “Glas Šumadije” i jos jednom osuđuje napade na isti. To je jedini portal u gradu koji informiše građane o realnim problemima u gradu, delovanju opozicije i nepristrasno obaveštava čitaoce o svemu.

Pored toga i osuđujemo i napad na kako kažu “novinarčiće” i podseća iste da novinarstvo i objektivno informisanje građana je tekovina modernog i evropskog društva i poziva lokalne funkcinere na poštovanje zakona o javnom informisanju i medijima.“ – navodi se u saopštenju pokreta ZZK.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.