ZZŠ: LOŠE ODLUKE GRADSKE VLASTI

Politika

Odbornička grupa u Skupštini grada Kragujvca Zajedno za Šumadiju se na konferenciji za novinare održanoj u toku 14. redovnog zasedanja gradskog parlamenta, osvrnula na tri odluke koje su odbornici danas razmatrali.

Odluka o pokretanju Inicijative za sprovođenje statusne promene pripajanja, kojom se javno komunalna preduzeća “Zelenilo“, “Gradske tržnice“, “Parking servis“, “Gradska groblja“ i JP “Urbanizam“ – Kragujevac pripajaju JKP “Čistoća“ za Odborničku grupu ZZŠ najznačajnija je odluka u ovoj godini.

Aleksić smatra da su posledice njenog donošenja “stotine Kragujevčana bez posla“ ali i mogućnost “da dođe do totalnog kolapsa u komunalnom sektoru“.

“Da bi se uradila racionalizacija za to je neophodna priprema i elaborat koji bi dao odgovor na pitanja da li to može da funkcioniše”.

Odbornik “Zajedno za Šumadiju“ Veroljub Stevanović, tvrdi da to ne može da funkcioniše i dodaje da je to smrtna presuda komunalnom sektoru grada Kragujevca.

On kaže da je i sa ekonomskog stanovišta ova odluka nepovoljna, kao i da pravno nije moguća i navodeći JP “Urbanizam“ Kragujevac, kao primer regionalne institucije koja se svodi na nivo radne jedinice “Čistoće“.

Komentarišući kratkoročno i dugoročno zaduživanje grada Kragujevca Stevanović je rekao da će zbog ovakvog zaduživanja grad početkom sledeće godine biti u neverovatnom problemu, jer će kredit u jednom mesecu biti daleko veći od transfernih sredstava i dodao da odbornici nisu protiv kada se uzima jeftin kredit za kapitalne investicije, što kako smatra Stevanović ovoga puta nije slučaj.

“Proglašenje 2018. godine – godinom obeležavanja jubileja 200 godina prve prestonice moderne Srbije, ogromna je šansa koju grad Kragujevac treba da iskoristi i projektima konkuriše za obnovu pojedinih ustanova kulture iz tog perioda“, smatra Dušan Aleksić, šef Odborničke grupe Zajedno za Šumadiju i dodaje da su brojne manifestacije ovim povodom dobrodošle, ali ne i dovoljne.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.