Marinika Tepić: Od zaslepljenosti Vučićem ne vidimo Srbiju

Politika

Godinu dana od početka ruske agresije na Ukrajinu, Srbija se nalazi u istorijskom trenutku u kom mora da se opredeli gde će tražiti svoju budućnost a bez Evrope, te budućnosti nema, ocenjeno je sinoć u Begradu na tribini u organizaciji Pokreta slobodnih građana (PSG).

  • Danas, godinu dana od početka rata u Ukrajini, slika je potpuno crno-bela i suštinsko je pitanje da li će se Srbija svrstati na stranu Evrope čiji je sastavni deo, gde pripada i bez koje nemamo budućnost, rekla je potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić.

Rekavši da oseća kao nepravdu kada se svi političari stavljaju u isti kontekst, Tepić je istakla da smatra da „SSP danas ima najhrabiji stav i najupornije ponavlja da je od ogromne važnosti da Srbija svoju spoljnu politiku usaglasi sa spoljnom politikom EU, a to znači i da uvede bar neki od paketa sankcija Rusiji“ i dodala:

  • Mi danas imamo situaciju da kada kažete da je KIM nadstranačko pitanje, pitanje ne prošlosti već sad pitanje budućnosti, kao i kada kažete svoj stav prema ratu u Ukrajini, rizikujete da budete etiketirani kao neko ko pomaže Vučiću. U svim temama i problemima koji postoje u Srbiji, a to su pitanja korupcije, pravosuđa, vladavine prava, stanja u zdravstvu, u obrazovanju, po pitanju svega, mi smo opozicija ovom režimu. Ali, zbog svesti o budućnosti ove zemlje i nemirenja sa tim da se olako komentarišu pretnje sankcijama, izolacijom, povlačenjem investitora, što neki nazivaju bajkom, smatram da se ne treba sa tim kockati, jer ako Srbija bude izolovana biće kasno za kajanje i promenu stavova.
  • Zato svi mi, političari, novinari, analitičari, komentatori, moramo biti što glasniji da smo, uprkos 10 godina antizapadne propagande, svi na strani budućnosti, jer ovo su državna pitanja na kojima se ne ruši Vučić, već na kojima se politički mudro promišlja o budućnosti Srbije, zaključila je Marinika Tepić

Komentarišući pitanje fokusiranosti opozicije na Vučića, Tepić je ponovila svoj stav da je zaslepljenost Vučićem tolika da od nje ne vidimo Srbiju i koliko je važno da donesemo odluku šta da dalje. A želimo u Evropsku uniju u kojoj dve tužiteljke koje su radile svoj posao, godinama radivši na korupcijskim radnjama u EPS-u, ne bi bile smenjene već nagrađene i unapređene, a oni koji lažu, obmanjuju i zloupotrebljavaju svoj položaj snosili bi odgovornost za to.“

Fotografije: SSP
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.