MIROSLAV ALEKSIĆ: GDE JE BIO ČOVEK ZADUŽEN ZA REBIĆEVU BEZBEDNOST U NOĆI HAPŠENJA NA „JOVANJICI“?

Politika

Potpredsednik Narodne stranke i narodni poslanik Miroslav Aleksić upitao je danas da li je imanje „Jovanjica“, gde je zaplenjena velika količina marihuane, obezbeđivala firma „Ronin elit sekjuriti“ u vlasništvu bivšeg pripadnika SAJ-a Alenka Lazova, kao i kakva je veza Lazova i Milana Kendije, zvanog Kendi, zaduženog za obezbeđenje direktora policije Vladimira Rebića.

  • Pitam Tužilaštvo za organizovani kriminal i Rebića da li su Lazov i Kendija kumovi? Gde je Kendija bio u noći hapšenja vlasnika ’Jovanjice’ Predraga Koluvije? Kendija je zaposlenen u Upravi MUP-a za obezbeđenje ličnosti i bio je zadužen za obezbeđenje bivšeg direktora policije Milorada Veljovića, sadašnjeg savetnika predsednika Srbije Aleksandra Vučića, rekao je Aleksić na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije.

Aleksić je naveo da je Agencija za osiguranje i finansiranje izvoza (AOFI) „Jovanjici“ u poslednje tri godine odobrila 3,9 miliona evra kredita, a da je ključnu ulogu u tome imao predsednik Upravnog odbora Agencije Rade Petrović, koji je i predsednik Opštinskog odbora Srpske napredne stranke Čukarica.

  • Petrović je veoma blizak sa Anđelkom Vučićem, ocem predsednika Srbije, kao i sa funkcionerima SNS-a Vladimirom Orlićem i Milošem Vučevićem, koji je i gradonačelnik Novog Sada, rekao je Aleksić i pokazao fotografije Petrovića sa tim ljudima.

Aleksić je dodao da Anđelko Vučić nije samo blizak sa službenikom BIA Brunom Đuranom, što je javnosti otkrio predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić, nego i sa čovekom koji je odobrio 3,9 miliona evra kredita najvećem uzgajivaču marihuane u Evropi.

Aleksić je naveo da je ministar poljoprivrede Branislav Nedimović javno rekao da je „Jovanjica“ švercovala kivi u Rusiju, odnosno reeksportovala sa deklaracijom da je proizveden u Srbiji, i upitao kako je moguće da takva firma dobije kredit za izvoz, a da njen vlasnik Koluvija bude u privrednim delegacijama koje predvodi predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Potpredsednik Narodne stranke je pitao ministra odbrane Aleksandra Vulina, koji je posećivao „Jovanjicu“, da li je sa Koluvijom uhapšen i radnik Ministarstva odbrane Vule Bojović, zaposlen u ministarstvu od 2012. godine.

  • Pitam Vulina na kojim poslovima u ministarstvu radi Bojović i kakva je njegova veza sa ’Jovanjicom’ i Koluvijom, upitao je Aleksić.

Aleksić je najavio da će u utorak, 17. decembra, podneti krivičnu prijavu protiv Vučevića i da će Tužilaštvu za organizovani kriminal u narednom periodu dostaviti sve dokaze kojima raspolaže o „Jovanjici“.

  • Protiv Vučevića ću podneti prijavu za krivična dela ometanje pravde i lažno prijavljivanje, jer je sam rekao da ne veruje u navode prijave koju je on podneo protiv Aleksandra Vučića i njegovog brata Andreja Vučića, rekao je Aleksić.

Aleksić je najavio da će prijavu podneti i protiv Aleksandra Vučića zbog svih laži koje je izgovorio o njemu.

  • Ja ću se odreći imuniteta i pozivam Vučića da učini isto kako bismo se na suočili na sudu. Dokazaću da je slagao kada me je nazvao lopovom i optužio me za umešanost u sve afere u Trsteniku, naveo je Aleksić.  

Aleksić je pokazao uverenje iz tužilaštva od 9. decembra da se protiv njega ne vodi istraga, kao i uverenje iz policije od 11. decembra da se protiv njega ne vodi krivični postupak.

  • Sud je u aprilu presudio da je list ’Srpski telegraf’ o meni iznosio laži, koje sada ponavljaju funkcioneri SNS-a, rekao je Aleksić. 
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.