300 KRAGUJEVČANA: OBNOVIMO IGRALIŠTA ZA BUDUĆE ŠAMPION

Grad Politika

Danas se, na poziv udruženja građana „300 Kragujevčana“, na terenu OŠ Đura Jakšić okupilo stotinak građana mesnih zajednica Filip Kljajić i Bresnica. Oni su u okviru akcije pod nazivom „Obnovimo igrališta za buduće šamione“ poslali jasnu poruku gradskim vlastima da neće dozvoliti bilo kakvu gradnju na terenu kultnog igrališta ali i da tu nije kraj, već žele da tereni budu uređeni, osvetljeni i bezbedni za mališane koji se na njima igraju i odrastaju.
U okviru akcija održana je trka beba u puzanju u kojoj je nastupilo 10 beba sa svojim roditeljima kao i takmičenje u šutiranju na koš iz 4 pozicije. Akcija se nastavlja na još 3 igrališta u gradu, a koja će ona biti odlučiće građani u anketi koja se sprovodi na Facebook stranici 300 Kragujevčana.

  • Ovom akcijom skrenuli smo pažnju na generacije koje ostaju za nama i na njihovu potrebu za igrom, sportom, smehom.. Na nama je da im obezbedimo uslove odrastanja makar kakve smo mi imali. Zahtev stanovnika koji žive oko igrališta OŠ Đura Jakšić je i da se svetla sa reflektora na igralištu pale makar dva sata u toku večeri jer je sada igralište u potpunom mraku i nebezbedno je u večernjim časovima, navodi se u saopštenju ovog udruženja.
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.