Aktivisti Kragujevačke inicijative juče prekrečili uvredljive grafite

Politika

Odbornik Slađan Rakić i aktivisti Kragujevačke inicijative prekrečili su juče grafite kukastih krstova na kamenom pešačkom mostu i prostoru Kneževog arsenala u okviru akcije „Kragujevac – grad ljubavi i antifašizma“.

  • Svedoci smo različitih grafita na raznim mestima u našem gradu koji ne samo da ruže grad, fasade i spomenike na kojima se nalaze već neki od njih i javno proklamuju ideologiju nacizma i mržnje. Za jednu zemlju koja ima ukorenjenu tradiciju antifašizma, za jedan grad Kragujevac koji ima jedne Šumarice smatramo apsolutno sramotnim ispisivanje ovakvih grafita i njihovo neuklanjanje. Kragujevac je grad koji itekako pamti žrtve fašista i poruke mržnje ne smeju biti deo našeg grada. Kukasti krst odnosno “svastika” je najprepoznatljiviji simbol nacističke propagande  koji je vremenom postao simbol terora ne samo za Jevreje već i za druge nacističke neprijatelje. Uprkos tome što je simbol kukastog krsta bio u upotrebi i 5000 godina pre Adolfa Hitlera i to u pozitivnom kontekstu, Kragujevčani odlično znaju da ovaj simbol kod nas  predstavlja asocijaciju na najveće stradanje i  mržnju, navodi se u saopštenju Kragujevačke inicijative.
Stavovi izneti u podržanom medijskom programu nužno ne izražavaju stavove grada Kragujevca koji je dodelio sredstva
Tagovi:

1 thoughts on “Aktivisti Kragujevačke inicijative juče prekrečili uvredljive grafite

  1. Nekako spontano zaboravljamo ulogu Slađana Rakića u dolasku na vlast SNS u KG 2014 godine. On je tada u tome direktno učestvovao (kao odmetnuti odbornik DS) i glasao za SNS i Radomira Nikolića. I on je bio deo te „karantinske“ izdajničke većine, formirane u hotelu Alfa u okolini Jagodine, koja je srušila Verka i direktno dovela naprednjake na vlast. Posle lokalnih izbora 2016 godine Radomir Nikolić ga je, kao i sve ostale karantinske preletače, otkačio i zaboravio. To isto mu je uradio i Nikola Dašić posle lokalnih izbora 2020 godine. Pokušao je Slađan tada da se umili naprednjacima i nekako ugrabi neku mrvicu vlasti, ali je izgleda bio mnogo alav bez pokrića (malo odbornika je imala Alternativa za neki ozbiljniji dogovor). Sada naš Slađan, računajući na kratku pamćenje kod naroda, ponovo glumi opozicionara i pokušava da se na „staru foru“ opet domogne mandata na narednim lokalnim izborima. Nadam se da se ovaj naš narod ipak bar malo opametio i da neće ponovo nasesti na šarene laže ovog našeg lokalnog političkog foliranta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.