Arsenal festival zvanično ulazi u ESNS Exchange program

Grad Kultura Milica

Arsenal Festival, jedan od najpoznatijih muzičkih događaja u regionu, s radošću objavljuje svoje uključenje u prestižni ESNS Exchange program.

ESNS Exchange, program koji je već decenijama podržavao i promovisao mlade talente širom Evrope, sa ponosom dodaje Arsenal Festival na svoju listu partnera. Ovaj program je bio ključni korak za mnoge izvođače koji su danas velike zvezde, uključujući Dua Lipu, Editorse, Hoziera, i mnoge druge.

Saradnja sa 130 vodećih muzičkih festivala iz Evrope i sveta, 27 evropskih javnih radio stanica ujedinjenih u Evropskoj radiodifuznoj uniji (EBU), kao i podrška međunarodnog muzičkog novinarstva, ESNS Exchange programu omogućava da mladi evropski umetnici pređu granice i izgrade međunarodne karijere. Ove godine, Arsenal Festival se pridružuje ovoj prestižnoj listi, pružajući novu platformu za promociju talentovanih izvođača.

ESNS Exchange program, koji podržava Evropska komisija kroz program Creative Europe, predstavlja nezamenljivu priliku za mlade talente. Sa 100 nastupa na preko 200 mesta na evropskim festivalima, program pruža izuzetnu šansu za izvođače da pokažu svoj talenat.

Direktor Arsenal festivala, Zoran Vulović, izrazio je svoje oduševljenje povodom ove saradnje:  „Velika je čast biti deo najvećeg evropskog i svetskog projekta za afirmaciju novih mladih izvođača. ESNS Exchange je otkrio mnoge velike svetske izvođače, od Franca Ferdinanda do Dua Lipe, a Arsenal Fest će ove godine ugostiti dva izvođača iz ESNS Exchange programa. Arsenal Fest postaje sve prepoznatljiviji i vidljiviji širom Evrope, a naš cilj je decentralizacija umetnosti i promocija novih umetnika i trendova.“

Na Arsenalu 2024 nastupaju Bijelo Dugme, Zdravko Čolić sa simfonijskim orkestrom, Kijanu Rivs sa svojim bendom Dogstar, Nouvelle Vague, Asian Dub Foundation, Sivert Hoyem, Circa Waves, Nik West, Lil Pump, Partibrejkers, Goblini, Keni nije mrtav, Jarboli….

Za više informacija o Arsenal Festivalu i programu za 2024. godinu posetite našu veb stranicu www. arsenalfest.rs.

Fotografija: LiveProduction
Tagovi:

1 thoughts on “Arsenal festival zvanično ulazi u ESNS Exchange program

  1. Muzički festival u nebezbednom prostoru kao što je Arsenal, može da organizuje samo neodgovorna gradska vlast ! Opozicija koja ćuti, a zna da je Arsenal u ruševnom stanju, je jednako odgovorna ! Nijedan inspektor ne bi smeo da odobri održavanje festivala u tako nebezbednom prostoru ! Ali inspektore niko nije ni pozvao da rade svoj posao ! Pa se festival održava bez problema ! Ajd što je Dašić neodgovoran, to i nije čudo ! Ali šta radi opozicija ! lzgleda da ni oni neće da pokrenu temu da ne bi ispalo da ne podržavaju festival ! Tako saučestvuju u sramnoj organizaciji festivala medju ruševinama, i nemaju moj glas na nekim novim izborima koje pominju ! Neka Glas Šumadije objavi fotografije otvorenih starih radionica, sa sve staklom koje visi i koje može nekog ozbiljno da povredi ! Gradsku vlast nije sramota da dovodi goste u ruševine i prljavštinu, jer je to njihov nivo kulture ! Ali nama građanima nije svejedno, da nam gosti kada se prošetaju preko dana vide istrulele i raspadnute zgrade koje je Dašić nesposoban da popravi ! A mi ih kao predstavljamo kao turističku atrakciju ! Nemojte da ćutite, reagujte, pozovite građevinske inspektore da napišu da je Arsenal bezbedan za javna okupjanja, i neka oni preuzmu odgovornost !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.