foto: Grad Kragujevac

Besplatni udžbenici od grada stigli na vreme

Društvo Grad

Učenici prvog razreda osnovnih škola i ove godine su od grada Kragujevca dobili besplatne udžbenike kao, kako kažu u gradu, vid podrške roditeljima i deci da lakše prebrode početak školovanja.

Ove godine grad Kragujevac je obezbedio udžbenike za 1.610 đaka prvaka, ukupne vrednosti osam i po miliona dinara, dok je za decu sa smetnjama u razvoju, decu iz porodica primaoca socijalne pomoći i za treće dete, knjige obezbedilo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

  • Ovo je šesta godina za redom kako obezbeđujemo udžbenike za polazak dece u prvi razred. Prošle godine roditelji su sa pravom bili nezadovoljni, jer smo sa isporukom kasnili 10 do 15 dana, ali su ove godine udžbenici stigli na vreme, kazao je član Gradskog veća za obrazovanje, Dušan Aleksić, prilikom posete OŠ „Milutin i Draginja Todorović“.

Komplet sadrži udžbenike za matematiku, srpski, Svet oko nas, engleski jezik i prateće radne sveske i listove koje roditelji dobijaju na revers i po završetku školske godine udžbenike vraćaju, a radne sveske i listove zadržavaju.

  • Nabavka udžbenika koju realizuje lokalna samouprava značajno pomaže porodicama najpre u onom finansijskom delu početka školovanja dece, a samim tim obraduje i đake pravake. Besplatni udžbenici za prvake su dobra investicija i za školu, jer nemamo dodatnog napora oko nabavke, organizacije, posredovanja i sličnog zbog čega smo veoma zahvalni, kazao je direktor OŠ „Milutin i Draginja Todorović“, Dragan Pavlović.

Pavlović je dodao i da su ove godine udžebnici podeljeni svim đacima na vreme, odnsono 1. septembra.

foto: Glad Kragujevac

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.