Boris Kovačević: Još pre godinu i po dana planirano kako da se zauzme Čaurnica (VIDEO)

Ekonomija Grad
  • Kragujevac je imao investitora za ceo kompleks Kneževog Arsenala, još pre godinu dana, ali je sada definitivno jasno da je u inters pojedinaca bilo samo da se zauzme srce ovog prostora, odnosno Čaurnica.

Ovo je ukratko zaključak konferencije za medije, Borisa Kovačevića, bivšeg pomoćnika gradonačelnika Kragujevca i koordinatora Radnih timova za revitalizaciju Vojno-tehničkog zavoda (VTZ) i Kneževog arsenala.

Govoreći o najnovijoj odluci Skupštine grada Kragujevca, koja se tiče pokretanja projekta privatno-javnog pratnerstva između Milanović Industry Doo i grada Kragujevca, o pretvaraju Stare Čaurnice u pivnicu, Kovačević je istakao da je reč o veoma spornoj tački koja bi trajno mogla da ugrozi budućnost čitavog kompleksa VTZ-a.

  • Na osnovu svih međunarodnih iskustava, razgovora, komunikacija sa ljudima koji su uredili ovakve komplekse u Evropi, došli smo do zaključka da je jedino rešenje za ovaj projekat da se on celvito obnavlja i rekonstruiše. Svaki pokušaj da se pojedinačno izdvoje objekti je siguran put u propast i on će onemogućiti razvoj potencijala celokupnog kompleksa. I to je ono što je najveći problem ove odluke. Dakle dva koncepta su u pitanju, ovaj prostor se mora celovito obnavljati, svaki pojedinačan objekat ukoliko se da jednom investitoru, on je sigurna put da se zaustavi cela prča. Svi u svetu rade ovo tako što se pronađe strateški partner za ceo kompeleks, a ne tako što se izdvoji jedan objekat i to u ovom slučaju baš Čaurnica, koja je i u najboljem stanju, u srcu tog prostora, kako bi se ona ponudila jednom investitoru, rekao je Kovačević.

On je ponovio i da su se u okviru lokalne grupe i tima koji su bili zaduženi za revitalizaciju VTZ-a, nalazili stručnjaci iz grada i gržave, koji su zajedno na radionicama, panelima i stručnim rasprava, pre više od godinu i po dana došli do zaključka šta bi bilo najbolje za ceo kompleks, ali i do samog investitora.

  • Mi smo bili na dobrom putu, pronašli smo nizom aktivnosti ( slobodno mogu da kažem da gradonačelnik za to zna) , pronašli smo partnere u investicionom smislu. Ogromnog strateškog partnera. Iz svojih razloga gradonačelnih nije želeo sa njima da se vidi, koji su to razlozi ja ne znam i sve je zaustaljeno u junu 2022. godine, istakao je Kovačević.

Upitan zašto godinu i po dana od smene izlazi sa ovakvim kritikama, Kovačević je poručio da je ‘’pristojno sačekati da vidite da li neko drugi zna bolje da radi’’. Sad se oglasio jer se, kako kaže, ispostavilo da su priče koje su tada dopirale do njega bile istinite. Te da se pravi investitori pivnice u Čarunici, kriju iz leđa našeg uspešnog privrednika.

  • Pre godinu i po dana se pojavila priča da se gradonačlenik ovde kreće sa sinom našeg velikog privrednika i kako će oni da uzmu Čaurnicu. Ovo jesu prepričane priče, ali to je bilo pre godinu i po dana, a pre šest meseci je završen posao. A navodno pre sedam dana je stigla inicijativa od te grupe. Dakle, ovde se radi o zloupotrebi velikog imena jednog kragujevačkog privrednik iza kojeg stoji,  procenite sami čiji interesi, da izdvoji i zauzme srce ovog prostora, poručio je Kovačević.
Tagovi:

1 thoughts on “Boris Kovačević: Još pre godinu i po dana planirano kako da se zauzme Čaurnica (VIDEO)

  1. OK jasno je da je Neopozivi obezbedio sebi gradsku imovinu za kafić ! I to preko firme gde mu radi rodjena žena za platu od 500.000,00 din , i to sve u momentu kad on potpisuje sa tom firmom Ugovor o partnerstvu ! To je čist SUKOB INTERESA !!! Panenka brate ! I za to će da odgovara !!! Ali šta ti nudiš ? Objasni pa da glasamo za tebe ! Ako nudiš rešenje sa konkursa, da se potkopa dimnjak i radionice… ne glasam ! Rešenje je plaćeno parama gradjana 4 miliona i rekao si da si izabrao najbolje stručnjake u državi i gradu da izaberu taj podrum ! A šta ako to rešenje NIKAD neće da se sprovede … šta ćemo sad ! Bacio si 4 miliona para gradjana za nešto što neće da se radi ??? Onda ni tebe ne traba da glasamo !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.