Borko Stefanović: Nervira ga što ne može da glumi Tita sa Ali Expressa

Politika
  • Nervira ga što vidi da se svet okreće od njega, teško i polako, ali se okreće. Da gubi svoje pozicije, da ne može da glumi Tita sa „AliExpressa“, izjavio je zamenik predsednika Stranke slobode i pravde Borko Stefanović u Utisku nedelje, obraćajući se Aleksandru Vučiću.
  • Ne možeš više, majstore, da sviraš na dva gudala, i da imaš trku naoružanja sa Aljbinom Kurtijem, uvodiš nestabilnost u ovu zemlju, zveckaš oružijem i pretiš ratom, dodao je Stefanović i naglasio da je to ono što oni rade, a da u međuvremenu kradu izbore i iz džepova građana. 

Stefanović je o situaciji u Srbiji rekao da ovo nije borba u tome ko ima više odbora u Srbiji  i ko ima više članova, već da je ovo borba da sačuvamo sopstvenu državu i to da li smo građani ili roblje.

  • Oni ovim govore da smo roblje i mi to nećemo dozvoliti. Trešćemo to drvo neslobode, što bi rekao pokojni Mihiz, dok ga ne slomimo, istakao je Stefanović.
  • To ne mislim bukvalno, dodao je. 
  • Da ne kažu da hoću nasilje, nego strpljivo, mirno… Zašto? Jer građani ne žele revoluciju. Građani ne žele nasilje. Građani znaju da Vučić čeka svaki cvet da se zgazi, da bi nas sve zajedno optužio da smo nasilnici. Pa, nismo blesavi, nećemo mu dati to zadovoljstvo, objasnio je Stefanović.
  • Onda mi neko kaže da i on to radi. Znamo mi da on to radi, ali je naš pristup životu da iznesemo svetlost i plamen, a ne mrak, ne treba nama mraka. Nama treba više svetlosti i optimizma  u tu pobedu koja sigurno dolazi, zaključio je Stefanović.

Borko Stefanović pozvao je građane na miran protest, 16. januara u 18 časova ispred Republičke izborne komisije na kome će se obratiti potpredsednica Stranke slobode i pravde i nosilac liste „Srbija protiv nasilja“ Marinika Tepić.

Fotografija: Zoran Mrđa
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.