Borko Stefanović: Režim prati srpsku opoziciju

Izbori 2022 Politika

Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde Borko Stefanović rekao je danas da je nakon svedočenja ruskog opozicionara Vladimira Kara-Murze da su ruski opozicionari u Beogradu tajno snimani, jasno da režim u Srbiji na isti način prati i snima i sve protivnike režima i opozicionare u Srbiji i to dostavlja stranim službama i režimskim medijima.

Stefanović se u pisanoj izjavi pozvao na svedočenje Kara-Murze da je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin pratio i tajno snimao ruske opozicionare koji su se 2021. godine sastali u Beogradu, rekavši da je time režim u Srbiji počeo da sprovodi dogovor sa Moskvom o zajedničkom radu i komisiji za borbu protiv „obojenih revolucija“.

U svedočenju Kara-Murza je rekao da je Vulin lično nedelju dana nakon tog snimanja odneo u Moskvu transkripte razgovora ruskih opozicionara sekretaru za nacionalnu bezbednost Rusije Nikolaju Patruševu.

  • To svedočenje Kara-Murze potvrđuje opasnu činjenicu da su Vulin i Vučić od Srbije napravili stranu koloniju i ispostavu i stavili našu policiju i bezbednosne sluzbe u funkciju interesa strane sile, kazao je Stefanović.

Prema njegovim rečima, oni kojima su „usta puna lažnog patriotizma“, prate i tajno snimaju strane državljane na teritoriji Srbije, ljude koji ni na koji način ne ugrožavaju bezbednost države, samo da bi se pokazali kao verne sluge stranog uticaja.

  • Vulin je pogazio i neutralnost Srbije i dobre odnose sa Rusijom, mešajući se u njihovu unutrašnju politiku i pokazujući kako naš režim tretira srpske protivnike vlasti u Srbiji, istakao je Stefanović.

On je rekao da s obzirom na to da je sličnu stvar režim svojevremeno uradio i za interes Turske, jasno je da „takve sluge na vlasti Srbija dugo nije imala, na našu sramotu“.

Piše: FoNet
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.