Borko Stefanović: Tamo gde nema naprednjaka je sloboda

Politika
  • Mi uživo gledamo kako se jedna stara tvrđava kruni, svaki povređeni građanin se bori za svoju decu, za svoju budućnost, za to da decu šalje u sigurnu školu, da zna da će kriminalci ići u zatvor, a ne na novu funkciju, da zna da neće sklanjati tužiteljke koje otkriju korupciju ili da policajci koji su otkrili Jovanjicu neće biti proganjani od strane ovog režima“ izjavio je zamenik predsednika Stranke slobode i pravde Borko Stefanović za Dnevnik Nove S.

Stefanović je rekao da se politička kriza rešava na dva načina, jedan je nemoguć, ne žele ga građani ni opozicija, a drugi je naravno mirno na izborima.

  • Politička kriza se razrešava na izborima, a SNS gubi te izbore, oni bi već sada, danas izgubili izbore u Beogradu zato neće da ih raspišu iako je Vučić to obećao građanima Srbije. Vlast mora da ispuni ono što su joj tražile relevantne međunarodne institucije OEBS i Evropska komisija, to je ono što smo i mi iz Stranke slobode i pravde pisali, Pokret slobodnih građana i Zeleno-levi front, Ne davimo Beograd na sve moguće međunarodne adrese, da se ispuni ono što se tiče izbornih uslova u Srbiji. Ako to ne urade neka se ne nadaju i neka ne očekuju da će imati izbore kakve su imali do sada, da će moći na tim izborima da kradu. Imaćemo adekvatan odgovor na to. Ako ne ispune tog momenta su pocepali i Ustav i zakone. Kada se vlast ponaša tako, a vidimo kako se ponaša 11 godina, više ih ne obavezuje ništa sem Zakona i da na miran način pritisnemo ovu vlast da se privede poznaniji prava, kako kaže najbolji student Pravnog fakulteta u istoriji.

Stefanović je rekao da na ulici nema naprednjaka, a tamo gde nema naprednjaka je sloboda, dostojanstvo i želja da se živi u mirnoj i stabilnoj zemlji. 

  • Kad nema naprednjaka, kao na ulici, imate jasnost, čiste poruke, uspešnost i pozitivan duh koji vodi ljude ka promenama koje su već počele. Ono što je najgore je to da vlast uopšte ne interesuje, ne samo da se ponašaju kao da sistem nije zakazao nego odbijaju sve predloge, a ne daju nijedan.

Na pitanje šta misli o spotu Američke ambasade koji se pojavio Stefanović je rekao da ga ne razume potpuno.

  • Verujem da američka i svaka druga ambasada prati sopstveni interes. Mislim da bih imao bolju ideju za spot. Recimo, napravio bih spot gde biste mogli da vidite u Skupštini od Jovanova, Orlića, Ane Brnabić, Đukanovića itd, gde govore naprimer „strani plaćenici“, „izdajnici“, „plaćaju vas američkim parama“, „vi ste eksponenti američke politike“, „vi hoćete nezavisno Kosovo“, što je sve laž i budalaština, „mi smo protiv Zapada“, „ne treba da uvedemo sankcije Rusiji“…To bi bio mnogo efektniji spot kada vidite šta su dela ove vlasti, a ne reči jer su njihove reči laž, a to je dokazano tako što su zaustavili evropske integracije, nema otvaranja poglavlja, nema reformi.
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.