Borko Stefanović: U Skupštini su digli bedem

Politika
  • U skupštini su digli bedem, što se našalio jedan kolega, ministar Gašić je napravio novu polsaničku grupu jer je bilo 33 pripadnika policije koji štite Vladu od narodnih poslanika plašeći se papira i pištaljki. Oni su napravili bedem prvi put u istoriji Srbije i u tom štićenju su kršeći Zakon onemogućili poslanicima da se slobodno kreću. To je prava slika ovog režima, iza kordona pretorijanske garde ovaj režim pritiska dugme za rebalans budžeta kojima se priprema nova pljačka građana Srbije, bez jednog glasa, govora ili obajšenjenja. Oni ne zanaju ni šta pritiskaju, izjavio je zamenik predsednika Stranke slobode i pravde Borko Stefanović večeras gostujući na Insajder televiziji.

Stefanović je rekao da što se tiče Stranke slobode i pravde, ona godinu i po dana traži, pre svega vanredne izbore u gradu Beogradu, zbog toga što je vlast dobila 70.000 glasova manje od opozicije na prošlim izborima i zato što su ti izbori nelegitimni.

  • Beograđani su mogli da vide da ovaj grad vodi nesposobna i korumpirana vlast koja je uhvaćena čak i u konkretnim vršenjima krivičnih dela. Cela opozicija traži vanredne parlamentarne izbore, jer se nalazimo u političkoj i ekonomskoj i bezbednosnoj krizi, koja ne može da se reši bez izbora. Drugi način rešavanja ove krize je recimo da je ova vlast u nekoj demokratskoj državi, da 100.000 ljudi izađe na ulice onda ona stavi prst na čelo i kaže, moram nešto da uradim To ova vlast odbija. Sve ovo naravno uz ispunjavanje uslova da to budu fer i slobodni izbori, odnosno pravi izbori.
  • Zahtev je vrlo jednostavan, tražimo vanredne parlamentarne  i beogradske izbore do kraja godine.  Ovaj režim se raspada, podrška im se kruni i to vrlo brzo. Zamislite tu razgolićenost ovog režima. Posle svega što je Vučić rekao, hoćete izbore? Tražite ih. Mi smo ih tražili, naravno uz ispunjenje izbornih uslova i preporuka i OEBS-a, Evropske komisije, Evropskog parlamenta, pisali smo na sve međunarodne adrese, zato što je te preporuke doneo svet na poziv države Srbije. Šta će vam papir, ako se ne primenjujem izjavio je Stefanović.
  • Osmesi su im zaleđeni, misli im se roje u glavi, a misli su im gde ćemo mi nakon ovoga i šta ako se ovo sve promeni, a ja kažem nije pitanje šta, već je samo pitanje kad će da se promeni, zaključio je Stefanović. 
Fotografija: Zoran Mrđa, FoNet
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.