Boško Obradović: Kažite kada će vanredni parlamentarni izbori

Izbori 2022 Politika

Došlo je krajnje vreme da se aktuelna vlast izjasni kada će biti raspisani varedni parlamentarni izbori u Srbiji, poručio je danas iz Kragujevca lider Pokreta Dveri Boško Obradović.

On je pred novinarima danas podsetio, da je aktuelni režim, kako je rekao “ zbog uspeha prošlogodišnjeg bojkota“, najavio vanredne parlamentarne izbore, ali još uvek nema potvrde kada će oni i biti.

Obradović je licitirao o mogućem terminu i pitao se da li će izbori biti pre predsedničkih i beogradskih na proleće sledeće godine, ili možda zajedno, ili je vlast odlučila da odustane od izbora i tako “po ko zna koji put prevari javnost“.

Zbog toga Pokret Dveri zahteva da se aktuelni režim odmah izjasni o terminu održavamnja izbora Obradović je rekao i da Dveri imaju zahtev da se u Srbiji raspišu vanredni pokrajinski izbori u Vojvodini, vanredni lokalni, kao i da izbore treba raspisati i u južnoj srpskoj pokrajini.

  • Vrh države treba da raspiše i vanredne pokrajinske izbore za Skupštinu Autonomne pokrajine Kosovo i Metohija, kao i lokalne izbore na KIM koji nikada nisu organizovani od trenutka dolaska SNS na vlast. Pre toga smo imali lokalne izbore u organizaciji srpske države makar na severu KIM, a danas nemamo nigde nikakve izbore u organizaciji države, već je sve prepušteno lažnim izborima i lažnoj državi Kosovo, kojoj je ova vlast praktično predala svoja ovlašćenja, rekao je Obradović

On je izrazio sumnju da državni vrh „tajno i iza scene“ pregovara o ulasku Kosova u Ujedinjene Nacije, te da „samo čekaju da dobiju nešto zauzvrat i da to građanima predstave kao nekakav dobitak srpske diplomatije“.
„Takva vrsta prevare, ne može i neće proći“, kategorično je izjavio Obradović.

Obraćajući se iz nekadašnje srpske prestonice, lider Dveri je rekao da je u Srbiji danas potrebno „razvlašćivanje Beograda“ i istinska decentralizacija zemlje, te da će u nastupajućem periodu važnu ulogu imati Kragujevac i Šumadija.

  • Ponovo će naša Šumadija biti prvo svetlo obnovljene demokratije i pravne države. Mi Šumadinci smo uvek bili temelj srpske državnosti, ali da ova vlast ne zaboravi da smo uvek bili i prvi ustanici pod okupatorom. Da li je okupator spoljašnji ili unutrašnji, mi ćemo uvek biti spremni da ustanemo protiv takvog okupatora, poručio je Boško Obradović iz Kragujevca.
Piše: Aleksandra Petrović, Nova.rs
Fotografija: Fejsbuk stranica Dveri
Tagovi:

1 thoughts on “Boško Obradović: Kažite kada će vanredni parlamentarni izbori

  1. Ovaj reče, da bi se uvukao Kragujevčanima, ds bi trebalo da se Kragujevac progladi gl. gradom. A zašto ne Smederevo, ko za vreme despota Stefana Lazarevića, inače je Srbija despotija 30.god.a i sa vama će biti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.