Božidar Katić: Srbija podelila na onu koja odlazi i onu koja dolazi (VIDEO)

Politika

Večeras je u Kragujevcu održan 15. protest „Srbija protiv nasilja“, nakon koga su građani krenuli u šetnju centralnim gradskim ulicama do spomenika Prvoj štafeti mladosti koja je krenula iz ovog grada.

Okupljenima na  Đačkom trgu ispred Prve kragujevačke gimnazije obratio se  novinar iz Šapca Božidar Katić koji je poručio da se kruni Vučićeva kula zla.

  • Kruni se ta kula zla. Svo zlo i svo nasilje i agresija u ovoj zemlji koja je dovela do svega ovoga potiče sa jednog mesta – sa Andrićevog venca, iz jedne glave, iz glave Aleksandra Vučića, rekao je Katić.

On je dodao da se Srbija podelila na onu koja odlazi i onu koja dolazi.

  • Oni koji su naterani, ucenjeni, dovedeni, doveženi i koji su sa prvim kapima kiše pobegli sa trga ispred skupštine predstavljaju Srbiju koja odlazi. Srbija koja dolazi to je ona Srbija koja je bolja, pametnija i odlučnija da stvori bolju budućnost svojoj deci, rekao je Katić   

On je istakao da će vlast stalno brojati koliko ima „nas koliko ima njih“, ali da ta matematika nije dobra, jer ne mogu da se sabiraju „babe i žabe“.

  • Ne možemo da se brojimo mi koji smo ovde došli svojom voljom i željom zato što hoćemo da stvorimo budućnost svojoj deci i svojoj zemlji i oni koji su došli zbog sendviča i jedne ili dve crvene. Niti se sabiraju niti se oduzimaju babe i žabe, rekao je Katić i citirao vojvodu Živojina Mišića da je „jedan koji hoće uvek jači od dvojice koji moraju“.   

Govoreći o predstojećim izborima, Katić je naglasio da neće moći da se organizuju izbori onako kako je zamislio Aleksandar Vučić i da na njima može da se krade.  

  • Na ulici smo jer ova zemlja konačno mora da dobije fer i demokratske izbore, na kojima će narod moći sebi da izabere vlast kakvu želi i kakvu zaslužuje. A kada može slobodno da bira – narod nikad ne greši, poručio je Katić.

Nakon govora, građani su krenuli u protestnu šetnju ulicama Branka Radičevića i Glavnom do spomenika Štafeti mladosti, gde su blokirali centralnu gradsku raskrsnicu do 21 sat.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.