Član Ekološke radne grupe u Skupštini Kragujevca: Neplanskim orezivanjem krošnje u gradu gotovo uništene

Grad

Član Ekološke radne grupe u Skupštini Kragujevca Dejan Nestorović oglasio se saopštenjem u kome tvrdi da je, kako kaže, neplanskim orezivanjem, drveće u gradu uništeno. Saopštenje člana Ekološke radne grupe prenosimo u celosti:

Gradjani grada Kragujevca,nemi su svedoci da je predhodnih godina,u kasnu jesen i rano proleće došlo do nepropisnog i neplanskog orezivanja drveća,što je dovelo do značajnog smanjenja zelene biomase.

Građani u centru dišu na škrge, kiseonika je sve manje,aerozagađenje je ogromno,a hlada ni za lek. Ovo je ekološki zločin! Saznao sam da je rukovodilac u gradskom Zelenilu G.B. rukovodio akcijama,tako da su krošnje ispred većine zgrada i u samom centru gotovo uništene.

Stoletna stabla se suše,zbog neplanskog orezivanja, posebno četinari.Pogledajte gradske zelene površine u Jagodini, Somboru, Subotici, svuda su bogate krošnje i obilno zelenilo kao iz bajke.U Jagodini nema bespotrebnog orezivanja, navodno zbog svetlosti ili kablova. U centru Kragujevca, izgleda kao da neko nosi godinama drveće za ogrev u kasnu jesen! Apelujem na novorukovodstvo JKP,,Šumadija“da se zaustavi na vreme bespotrebno orezivanje krošnji, jer grad od žege i vrućina i aerozagađenja ne može da diše, dok o estetici stabala ne smem ni da govorim,jer ona najbolje oslikava rukovodice iz ,,Gradskog zelenila“!         

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.