Cvejić: Predstava REM-a i Mitrovića

Politika

Saopštenje stranke Srbija Centar-SRCE prenosimo u celosti:

Potpredsednik stranke Srbija Centar prof. dr Slobodan Cvejić gostujući na televiziji Nova S komentarisao je reagovanje Olivere Zekić i REM-a u vezi sa montažama na televiziji Pink uz pomoć veštačke inteligencije.

Cvejić je rekao da su ovakve montaže veoma opasne i da pored glasa neke osobe koji se koristi sutra mogu da budu umontirane i neke radnje sa ciljem da se neko diskredituje. REM ima zakonsku obavezu da reaguje na ovo i to bi trebalo da posmatramo na nivou organizacija, a ne na ličnom planu. Cvejić kaže da je za sada jedini rezultat svega toga da vlasnik PINK-a i predsednica saveta REM-a budu „pod reflektorima“.

Po njegovim rečima REM je „zatečen“ što je njegovo redovno stanje jer su oni stalno zatečeni šta god da se desi. Umesto da reaguju po službenoj dužnosti oni reaguju tek nakon što Vučić prokomentariše nešto. I tad reaguju nemuštim dopisom.

Cvejić je podsetio da je Mitrović već nekoliko puta menjao političku stranu. Ovo što sada radi je signal da je zauzeo jedan kurs i zbog toga ga i američki ambasador pohvaljuje. On je stao na kolosek za koji procenjuje da će biti dobitnički. To je i neka vrsta pritiska i na Vučića jer izgleda da Mitrović „bliže igra“ sa Hilom nego sa Vučićem.

Da bi se stvari dovele u red potrebna je promena vlasti na izborima. Tada bi se regulisala i medijska scena, jer ovakvu medijsku scenu nemate nigde, kaže potpredsednik Srbija Centra.

  • Jasno je da SNS po raspoloženju gradjana već gubi. Potrebno je samo odbraniti volju birača na izborima. To će biti glavni zadatak opozicije – zaključuje Cvejić.
Fotografija: Lazar Novaković
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.