Dalibor Jekić: Gradonačelnici i predsednici opština po mišljenje idu u centralu SNS-a

Politika
  • Lokalne samouprave su izgubile svoju autonomiju, a gradonačelnici i predsednici opština su svedeni na puke izvršioce koji po svoje mišljenje moraju da idu u centralu Srpske napredne stranke. Ovakvim načinom funkcionisanja zgažena je autonomija svih lokalnih samouprava u našoj zemlji, a ostvarivanje zajedničkog i opšteg interesa lokalnog stanovništva stavljeno je po strani, ocenjuje Dalibor Jekić, predsednik Gradskog odbora Stranke slobode i pravde u Kragujevcu i narodni poslanik.

Jekić smatra da se Srpska napredna stranka rukovodi sopstvenim interesima i da zbog toga „imamo preplaćne projkete“:

  • Zbog preplaćenih projekata nemamo besplatne udžbenike, nemamo dovoljan broj mesta u vrtićima, nemamo savremeniju opremu u domovima zdravlja, nemamo kanalizaciju, nemamo kavlitetne ulice, nemamo adekvatne uslove u mnogim školama. Gradonačelnici i predsednici opština nemaju moć odlučivanja jer za to su obično zaduženi regionalni koordinatori, a obrazloženje za takav odnos je da nisu oni ni bili kandidati za gradonačelnike/predsednike opština već da je to bio Aleksandar Vučić. Iz tog razloga imamo i novu pojavu taster gradonačelnika/predsednika opština. Kako crveni taster funkcioniše videli smo tokom jeseni kada je njih 70 podnelo ostavke bez ikakvog valjanog obrazloženja, a time izgažena autonomija lokalnih samouprava.

Ni posle izbora nema nikakvih promena, konstituisanje lokalnih skupština i formiranje vlasti se ne ne može dogoditi ako za to nije stiglo odobrenje iz centrale SNS-a, zaključuje Jekić.

  • Pored toga što su izbori pokradeni, imamo i lokalne samuprave koje su zarobljene u kandžama interesa Srpske napredne stranke. U ovakvim okolnostima građani ne mogu da očekuju ništa dobro za svoje gradove i opštine jer zadovoljenje njihovih interesa i potreba nije na prvom mestu. Srbiji trebaju novi izbori ne samo zbog očigledne krađe koja se dogodila, već i zbog oslobađanja lokalnih samouprava od stranačkog interesa koji je iznad interesa građana.
Tagovi:

1 thoughts on “Dalibor Jekić: Gradonačelnici i predsednici opština po mišljenje idu u centralu SNS-a

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.