Dalibor Jekić: +Predstojeće praznike vlast građanima čestita rastom cena struje i gasa

Politika

Poslanik Stranke slobode i pravde (SSP) Dalibor Jekić rekao je u Skupštini Srbije da je svima jasno da će se pad životnog standarda nastaviti i u narednoj 2023 godini.

  • Predstojeće praznike ova vlast će čestitati građanima tako što će povećati cenu struje za 8%, a gasa za 11% iako je gas već u avgustu poskupeo za 11%. Divljanje cena i inflacija od preko 15%  uticali su na pogoršanje životnog standarda naših građana.
    Cene hrane od početka godine do danas porasle su za 25 posto. Novi talas poskupljenja koji sledi u novoj godini doneće dodatna poskupljenja energenata. Struja je poskupela i to zbog toga što je SNS na čelo EPS-a postavio Milorada Grčiča koji se igrao sa EPS-om i sad imamo situaciju da će ovo preduzeće poslovati sa miljardom evra gubitka, kao i da ćemo morati da opredelimo milijardu evra za pomoć EPS-u, a biće potrebne godine za oporavak ovog sistema, rekao je Jekić.

Poslanik Jekić je uputio pitanje ministru za unutrašnju i spoljnu trgovinu da ovo ministarstvo konačno predstavi građanima strukturu maloprodajnih cena osnovnih 100 životnih namirnica “kako bi se utvrdilo ko se u tom lancu bogati, ko ostvaruje ekstra profit, dok građani jedva sastavljaju kraj s krajem.

  • Premijerka je jasno rekla da sa 40.000 dinara može da preživi nekoliko dana i to je potpuno tačno, a većina građana Srbije ima otprilike tu platu. SSP kao socijalno odgovorna stranka uvek potencira na najvećim ulaganjima u zdravstvo i da kada bi birali između stadiona i zdravstva uvek ćemo birati zdravstvo”, rekao je Jekić i istakao: “Danas u Kliničkom centru Kragujevca 1224 pacijenta čeka na preglede magnetne rezonance, najkasniji pregled je zakazan za oktobar 2024. godine; u Kliničkom centru Vojvodine 4314 pacijenata čeka na preglede, a najkasniji zakazan je za novembar 2023. U Kragujevcu postoji jedna magnetna rezonanca stara 15 godina. Da li je ovo prioritet ili stadioni?, zaključio je poslanik Stranke slobode i pravde (SSP) Dalibor Jekić.
Tagovi:

2 thoughts on “Dalibor Jekić: +Predstojeće praznike vlast građanima čestita rastom cena struje i gasa

  1. Dalibor Jekic je doveo ove na vlasti… toliko o tome!
    Dakle, Dalibor Jekic je svima nama cestitao Novu godinu svake godine unazad na „finjaka“ a sebe promovisao u rukovodioca u Energetici kao zasluge za dovodjenje na vlast ove vlasti..

  2. Narod ovde ne zaboravlja i ne prašta izdaju i političko lešinarenje. Mislim da Jekić toga nije svestan. Zbog njega SSP u Kragujevcu nikada neće postati neki ozbiljniji politički faktor.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.