Danas od 11 do 12 sati štrajk u Zastava oružju

Ekonomija Grad
  • Posledice blokade fabrike Zastava oružje AD od strane Nadzornog odbora koji je delegirala Vlada Republike Srbije su razorne, tvrde u Sindikalnoj organizaciji Zastava oružje i za danas od 11 do 12 sati najavljuju štrajk.
  • I pored toga što je 6. januara postavljen statutarni zastupnik, kriza se produbljuje, proizvodnja se u mnogim procesima ne može organizovati, nelikvidnost je sve veća, što je fabriku dovelo pred potpun slom, čime je ugrožena i isplata zarade 20. januara.
    Bez jasnih i razumnih argumenata fabrika je u teškoj situaciju gde je došlo do izražaja neodgovornost, bahatost i osionost, pa se tek sada vidi sa kojim ciljem je Nadzorni odbor šest godina onemogućavao prisustvo predsednika Sindikata sednicama Nadzornog odbora.
    Trebalo je prikriti plan guranja fabrike u provaliju, nedostatak vizije, što dokazuje i scenario da fabrika ni do danas nema usvojen Plan poslovanja za 2023. godinu, da je ukinut institut generalnog direktora, da je prezadužena i obezvređena ispod svih granica.

U sindikatu kažu da „kao da je bilo takmičenje ko će više naneti težih udaraca fabrici, poslovanju, tradiciji, istoriji, a sve se slaže u mozaik priče sveopšteg poraza gde će broj gubitnika biti ogroman, kako radnika tako i njihovih članova porodica“.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.