DANAS POČINJE FESTIVAL FOTOGRAFIJE U KRAGUJEVCU

Kultura

Foto klub Kragujevac organizuje od danas do 16. juna Festival fotografije Srbije u Kragujevcu. Festivalski dani biće ispunjeni brojnim izložbama i predstavljanjem najuspešnijih fotografa iz cele Srbije, ali i upoznavanjem gostiju sa bogatom istorijom našeg grada.

Program počinje u četvrtak, 13. juna u 19 časova otvaranjem izložbe fotografija članova najuspešnijeg kluba u Srbiji, „Foto kluba Kragujevac“. Izložba će biti otvorena u Pozorištu za decu.

Republička izložba, pojedinačnih i kolekcija fotografija, kao i izložba deset najuspešnijih autora Foto saveza Srbije, biće otvorena u Narodnom muzeju u petak, 14. juna u 19 časova. Iste večeri u kragujevačkom Narodnom muzeju u 20.15 biće organizovan klavirski koncert Olje Radmanović uz projekciju njenih fotografija.

Foto klub Kragujevac u subotu 15. juna u prepodnevnim satima organizuje Skupštinu Foto saveza Srbije u zgradi Stare skupštine u Kragujevcu. U poslepodnevnim satima biće otvorena izložba Željka Sinobada (16.30 KST) dok će u Domu omladine u 20.10 biti otvorena izložba fotografija i predstavljena knjiga Željka Đurića. Treći festivalski dan biće upotpunjen predstavljanjem fotomonografija, projekata i projekcijom filma „Velikani srpske fotografije“ u BICu.

Tokom Festivala fotografije Srbije u Kragujevcu planirana je vodička tura za učesnike petak 14. juna, kao i odlazak u manastir Vraćevšnicu u nedelju, 16. juna.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.