Danas vanredna sednica Skupštine opštine Rekovac, razmatra se raskid ugovora sa Trend Vision Group d.o.o

Grad

Predsednik Skupštine opštine Rekovac dr Dragan Prodanović sazvao je za danas u 9 časova vanrednu sednicu Skupštine opštine Rekovac na kojoj će se pred odbornicima naći dnevni red sa pet tačaka. Od toga su dve tačke dnevnog reda bile razlog za hitno zasedanje lokalne skupštine. Naime, do 31. marta lokalna samouprava  mora da donese Godišnji program zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivredog zemljišta opštine Rekovac za 2024. godinu

  • Takodje, jedan od razloga za sazivanje sednice je i razmatranje i donošenje Odluke kojom se pokreće postupak raskida predugovora dugročnog zakupa nepokretnosti izmedju Opštine Rekovac i TREND VISION GROUP D.O.O“, obrazložio je odluku o sazivanju sednice predsednik Skupštine opštine Rekovac Dr Dragan Prodanović.

Ovo pitanje je bilo na dnevnom redu prethodne sednice lokalne skupštine, ali je ta tačka odložena .

Podsetimo, predugovor sa TREND VISION GROUP D.O.O.“  zaključio je u ime Privremenog organa Dr Aleksandar Đorđević 1. decembra 2023. godine. Na osnovu predugovora o dugoročnom zakupu nepokretnosti, opština bi plaćala toj firmi zakup fabrike od preko 1.000 kvadrata više od 5.385 evra mesečno plus PDV, kako bi u njoj  proizvodnju pokrenuo novi investitor.

Predugovor o zakupu na pet godina je trebalo da bude razmatran na prethodnoj sednici novog saziva Skupštine opštine Rekovac, ali je planirani pretres i donošenje Odluke o raskidu predugovora dugoročnog zakupa nepokretnosti između Opštine Rekovac i Trend Vision Group d.o.o odložen za narednu sednicu skupštine.

Predsednik Skupštine je tad ana sednici rekao da je zbog „nastalih novih momenata“  potrebno je ovu tačku odložiti za sledeću sednicu. Najavljeno je da će predsednik opštine formirati Radnu grupu koja će izvršiti analizu sadržaja predugovora o dugoročnom zakupu nepokretnosti i utvrditi da li bi zaključenje ugovora imalo štetne posledice na budžet opštine Rekovac i o tome izvestiti Skupštinu opštine Rekovac.

U diskusiju o ovoj temi uključio se i predsednik opštine Rekovac Dragiša Tomić, koji je rekao da se opštini ukazala prilika za dolazak investitora- konfekcija tekstila, ali da ne treba to prihvatiti po svaku cenu.

  • Održaće se još konsultacija kako bi opština ostvarila što povoljnije uslove, kazao je Tomić odbornicima na prethodnoj sednici Skupštine opštine Rekovac.

Odbornik Aleksandar Antić je saopštio je da je na sednicama Privremenog organa opštine, predstavnik Socijalističke partije Srbije, izkazao jasan stav o pitanju predugovora o zakupu, koji je opisao kao nerealno visok i moguće štetan po budžet opštine. Kazao je da nisu protiv investicija, ali da je potrebno realnije sagledati i uslove predugovora i dogovoriti povoljnije uslove za opštinu.

  • Ova investicija ukoliko opstane i profunkcioniše na zdravim osnovama, bila bi veliki plus u održivom razvoju naše opštine, rekao je Antić.
Piše: Gordana Mirović
Fotografija: Levačke novine
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.