Dašić i građani – drugi put

Grad Politika

Gradonačelnik Kragujevca u ostavci, Nikola Dašić, organizovao je drugi put prijem za građane, koji nisu morali unapred da zakazuju sastanak.

Ineterosavanje je bilo nešto manje, nego prilikom prvog susreta a kako je Dašić napisao na svoj fejsbuk profilu, prijavilo se oko 90 Kragujevčana, koji su želeli da reše neke od komunalnih, imovinskih i zdravstvenih problema, ali i probleme finansijske nesigurnosti zbog gubitka posla.

O tome kako će pomoći sugrađanima, Dašić kaže:

  • Što se tiče posla, svaki CV prosledimo na više adresa – Nacionalnoj službi za zapošljavanje ili privatnim kompanijama koje posluju u Kragujevcu. Imamo već dosta rešenih na taj način.
    Ima i komunalnih problema. Negde pomognemo odmah, nađemo rešenje, negde ne uspemo, ali ćemo se potruditi.

Kada je reč o zdravstvenim i socijalnim problemima, gradonačelnik i saradnici su upućivali ljude na nadležne institucije jer se, kako kaže, „često dešava da građanin nije informisan koja je prava adresa gde može da reši svoj problem, gde može da dobije besplatnu pravnu ili socijalnu pomoć, status energetski zaštićenog kupca“.

Prvi put su na razgovor sa gradonačelnikom Kragujevca u ostavci došli su i građani iz okolnih šumadijskih opština, koji su želeli da popričaju sa Dašićem i probaju reše problem.

Tagovi:

2 thoughts on “Dašić i građani – drugi put

  1. Ma vidi se, lica koja žele da pomognu…kada bi pričali bajke!
    Što pre ih ispratimo, veće su šanse da dođe neko ko iskreno voli Kragujevac!

  2. Ovaj lik u ostavci i dalje glumi gradonačelnika. Pa zar narod ne shvata da od njega više nema vajde? On uskoro odlazi i više neće moći nikog da smaram bi. To je dobro za KG jer je već vreme da neko ozbiljan i kompetentan preuzme vođenje grada. Dosta je bilo bahatosti i ludijanja polupismenih likova iz naprednjačke vlasti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.