Deca iz PU “Nada Naumović” družila se sa policijom – Razgledali službena vozila i opremu 

Grad

U okviru projekta “Dani otvorenih vrata“, Policijska uprava u Kraujevcu je organizovala druženje sa decom iz Predškolske ustanove “Nada Naumović”. Najmlađi Kragujevčani razgledali su službena vozila i opremu, a upoznali su i  policijskog psa.

Pripadnici Policijske uprave Кragujevac organizovali su “Dan otvorenih vrata” za mališane iz Predškolske ustanove “Nada Naumović“. Najmlađi sugrađani bili su u prilici da pogledaju vozila i opremu koju u svakodnevnom radu koriste policijski službenici opšte nadležnosti, saobraćajne policije i kriminalističke policije. 

  • Tradicionalno druženje sa najmlađim sugrađanima je prilika da im približimo rad policije, kao i da im ukažemo da smo tu da ih čuvamo i štitimo, brinemo o njihovoj bezbednosti i sugurnosti. Deca imaju priliku da kroz ovo druženje i igru razgovaraju sa policajcima, postavljaju nam pitanja, a mi ih učimo učimo kako da budu što bezbedniji učesnici u saobraćaju, kako da se ponašaju u slučaju da se izgube ili imaju neki problem koji je u našoj nadležnosti. Takođe, mališani imaju priliku da vide vozila koja u svakodnevnom radu koriste policijski službenici opšte nadležnosti, saobraćajne policije i kriminalističke policije. Pozitivna reakcija mališana i njihov osmeh nam je najveća nagrada i podstrek za dalji rad, izjavila je oficir u odeljenju policije PU Kragujevac, Tijana Čpajak.

Naglašava da je prioritet rada Ministarstva unutrašnjih poslova briga o najmlađima i njihovoj bezbednosti, tako da će i u narednom periodu organizovati druženje sa najmlađim sugrađanima.

Izvor: http://InfoKG
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.