Demokratija na delu na Đačkom trgu u Kragujevcu (VIDEO)

Društvo Politika

NVO Popularna demokratija u saradnji sa Vestminsterskom fondacijom za demokratiju (WFD) sprovodi projekat ,,Da li se čujemo?”, čiji je cilj da informiše mlade o značaju političke participacije. Danas su na Đačkom trgu ispred Prve kragujevačke gimnazije razgovarali sa kragujevačkim srednjoškolcima.

  • Zajedno sa @WFD_Democracy i @popdemokratija smo pružili desetinama mladih nepristrasne prilike da se obrazuju o politici i javnom životu, rekao je britanski ambasador u Srbiji Edvard Feruguson, koji je danas u Kragujevcu podržao akciju i razgovarao sa učenicima.

Dušan Vučićević, vanredni profesor na Fakultetu političkih nauka u Beogradu i jedan od osnivača Popularne demokratije kaže da je projekat Da li se čujemo? koncept da učešće na izborima, društvenog aktivizma, približi srednjoškolcima.

  • Ideja je da kroz simulirane izbore, onima koji još nemaju biračko pravo, približimo šta su izbori i važnost učešća na izborima. Oni ne glasaju za prave političke partije, već izmišljene, koje su povezene sa određenim ideologijama, kaže Vučićević.
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.