Domaće mleko iz mlekomata u Kragujevcu (VIDEO)

Grad

Pre tri dana, ispred tržnice u kragujevačkom naselju Aerodrom, postavljen je mlekomat sa svežim domaćim mlekom porodice Golubović iz Sipića. Kupcima je omogućeno da na jednostavan način dođu do mleka koje je prirodno i neprerađeno.

Porodica Golubović ima svoju farmu sa 34 grla, od kojih je 12 muznih grla, ističu da je njihovo mleko potpuno netaknuto i da ne sadrži nikakve dodatke koji se koriste u industriji prerade mleka.

Jovan Golubović, jedan od članova porodice, za Glas Šumadije je istakao da mu je bila želja da mleko izađe na tržište tako što će biti odmah dostupno krajnjem potrošaču. Osvrnuo se na prošlogodišnje stanje i nestašicu mleka, a zatim i na situaciju kada je mleka bilo, ali da su mlekare toliko podigle cene da mlekari nisu videli izlaz.

Jovan smatra da je ovo dobar način da osnovna životna namirnica bude svima dostpuna. Ističe da je mleko potpuno ispravno za upotrebu i da kontrolu kvaliteta vrši referentna laboratorija Veterinarskog specijalističkog instituta iz Kraljeva.

Mleko sadrži 4,1 procenat mlečne masti, a mlekomat se dopunjava svake večeri svežim mlekom, ono što ostane u toku dana prodaje se mlekari.

Budući da je mlekomat nedavno postavljen, neki od građana nisu još uvek upućeni, dok drugi kažu da je to odlična ideja.

Piše: Sandra Solujić
Snimatelj: Lazar Novaković
„Projekat se realizuje je u okviru Programa malih medijskih grantova koji finansira Ambasada SAD a administrira Media i Reform Centar Niš. Stavovi, mišljenja i zaključci izneseni u projektu nužno ne izražavaju stavove MRCN i Ambasade SAD već isključivo autora „
Tagovi:

6 thoughts on “Domaće mleko iz mlekomata u Kragujevcu (VIDEO)

  1. Bravo za domacine iz Sipica jer ovaj nacin kupovine domaceg mleka odavno postoji na Zlatiboru i u Cacku !!!

  2. Eto rešenja za Tržnicu u centru, sad mogu komotno da je sruše a na njeno mesto postave kupusomat, krompiromat, salatomat, jajomat, lukomat, jabukomat, kruškomat, pasuljomat i tako redom… Za pametan grad – digitalna pijaca, mislim da smo posle Data centra i veštačke inteligencije tri godine čekajući pijacu zaslužili takvo dostignuće…

  3. 150 dindži litar mleka, plus struja za kuvanje, pa ako prekipi, muke, pa čišćenje šporeta, pa ženino zvocanje, pa dok dodjem do Aerdroma i nazad, još litar goriva. Lepa vest, ali men’ se ne isplati.

  4. Zašto kupovati nešto 50% skuplje kada taj proizvod imamo na svakom ćošku totalno pogrešno

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.