Dositejevu stipendiju dobilo 120 najboljih studenata Univerziteta u Kragujevcu

Društvo Grad

Stipendiju „Dositejaˮ Fonda za mlade talente za najbolje studente u Republici Srbiji dobilo je 120 studenata Univerziteta u Kragujevcu.

Fond za mlade talente Republike Srbije usvojio je Listu konačnih rezultata po Konkursu za stipendiranje do 1.131 najboljeg studenta završne godine osnovnih akademskih studija i do 500 studenata završnih godina master akademskih studija sa visokoškolskih ustanova čiji je osnivač Republika Srbija za školsku 2023/24. godinu. Ukupno 120 studenata Univerziteta u Kragujevcu dobilo je tu stipendiju.

Među najboljim studentima završne godine osnovnih i integrisanih akademskih studija nalazi se 100 studenata Univerziteta u Kragujevcu i to: 25 sa Fakulteta medicinskih nauka, 23 sa Ekonomskog fakulteta, 18 sa Prirodno-matematičkog fakulteta, 16 sa Filološko-umetničkog fakulteta, 8 sa Fakulteta tehničkih nauka, 5 sa Fakulteta inženjerskih nauka, 4 sa Fakulteta za hotelijerstvo i turizam i 1 sa Pravnog fakulteta.

Među stipendiranim studentima završne godine master akademskih studija nalazi se 20 studenata Univerziteta u Kragujevcu i to: pet sa Filološko-umetničkog fakulteta, četiri sa Fakulteta za hotelijerstvo i turizam, tri sa Fakulteta inženjerskih nauka, po dva sa Ekonomskog fakulteta, Fakulteta pedagoških nauka i Fakulteta tehničkih nauka i po jedan sa Prirodno-matematičkog fakulteta i Pravnog fakulteta.

Osim finansijske podrške izuzetnim studentima, Fond za mlade talente i ove godine sprovodi novouvedeni mentorski program „Talenti u javnom sektoruˮ, u okviru koga dobitnici stipendije ugovorom predviđenu obavezu da po završetku studija obave plaćenu stručnu praksu u organima javne uprave ili institucijama čiji je osnivač Republika Srbija u trajanju od minimum 3 meseca, a maksimum 9 meseci i na taj način steknu prvo radno iskustvo.

Univerzitet u Kragujevcu čestitao je svim dobitnicima stipendije Fonda za mlade talente i poželeo im je uspeh u  daljem školovanju i usavršavanju.

Izvor: Sajt Univerziteta u Kragujevcu
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.